2024. április 26., péntek

Támogatás az önkormányzatoknak

Összesen 80 millió dinár kiosztásáról hozott döntést a gazdasági minisztérium negyven önkormányzat számára, az üzleti klíma és a ipari infrastruktúra, valamint a klaszterek fejlesztésére és a közlekedési infrastruktúra feljavítására szánt tervprogramok kidolgozására.

A negyven önkormányzati projektumból 22 a fejletlen községeket célozza meg, ebből nyolcban katasztrofális a helyzet. Az ezekre a célokra kiosztott összeg 56,5 millió dinár.

A minisztérium által támogatott negyven önkormányzat a következő: Titel, Nagybecskerek, Óbecse, Újvidék, Tutin, Bujanovac, Opovo, Krupanj, Trstenik, Ruma, Mionica, Verbász, Csóka, Doljevac, Surdulica, Sokobanja, Zenta, Varvarin, Gornji Milanovac, Topola, Bács, Törökkanizsa, Petrovac na Mlavi, Karlóca, Dimitrovgrad, Bela Palanka, Galambóc, Begaszentgyörgy, Knić, Kučevo, Trgovište, Babupnica, Medveđa, Žitorađa, Raška, Ražanj, Prijepolje, Kuršumlija, Žagubica, Ćičevac.

A tárca az önkormányzatok fejlettségi szintjét és a projektumok teljes értékét is figyelembe vette a pénz kiosztása során.