2024. április 26., péntek
TEKE

A két Ernyesi máris jó formában

Az elmúlt napokban két rangos teketornát is rendeztek Szerbiában. Az apatini Junaković Gyógyfürdő tekepályáján tizedik alkalommal tartották meg a Đuro Štikovac-emléktornát, amelyen a Szeged kiválósága, Kiss Norbert nyert 666 fával, második lett csapattársa, a törökbecsei Ernyesi Róbert 655 fával, míg a harmadik helyen szintén a BL-győztes alföldi csapat tagja, Igor Kovačić végzett 652 fával. A szerbiai csapatok tagjai közül Bárány Csongor játszott a legjobban, hiszen 650 fával a negyedik lett, s ez az eredmény azért is értékes, mert a Beograd válogatott játékosa több hónapos kényszerpihenőn volt sérülés miatt.

A fővárosban Belgrád Trófeájáért küzdöttek meg a korosztályos tekézők. A fiúknál a törökbecsei versenyzők domináltak, hiszen 599 fával a fiatalabb Ernyesi, Norbert diadalmaskodott, a harmadik helyen Komáromi Ervin végzett 587 fával, a negyedik pedig Zavarkó Csaba lett 582 fával. A fiúknál egyébként összesen 23 versenyző állt rajthoz.

A lányoknál Kristina Ljubenković (Singidunum) nyert 574 fával, Vesna Boškov (Banat) és Leona Zarin (Banat) előtt, akik 559, illetve 553 fát döntöttek. Ezen a versenyen csapatban is összemérték tudásukat a fiatalok: a fiúknál a törökbecsei Jedinstvo nyert 2313 fával, a lányoknál pedig a Beograd I. végzett az első helyen 2163 fával.