2024. április 26., péntek

Štefanek is eljött!

Zentán ötödik alkalommal rendezték meg a Tiszai Sportnapot

A kora délutáni órákban ugyan még elég családias volt a hangulat az ötödik Tiszai Sportnapon, de ahogyan múlt az idő, a bánáti oldalon lévő strandon egyre többen kaptak kedvet ahhoz, hogy különböző sportágakban megmérettessék magukat. A jelenlévők lábteniszben, sakkban, labdarúgásban, strandröplabdában mérhették össze erejüket, illetve tudásukat, a legkisebbek pedig homokvárépítésben, atlétikai játékokban, görögdinnyeevésben, olyan mókás ügyességi játékokat szerveztek, mint a zsákfutás, a tojásfutóverseny, ezenkívül úszóverseny és zumbabemutató is volt. Az eredményhirdetést követően a helybéli Flashpoint zenekar szórakoztatta a sportnap résztvevőit és a strandra lelátogató zentaiakat.

A szombat délutáni rekreációs sportrendezvény fénypontja az olimpiai bajnok Davor Štefanek kötöttfogású birkózónak az érkezése volt, aki rövid időre ugyan, de jelenlétével megtisztelte a zentai rekreációs sportolók „strandolimpiáját”, és jelen volt Frísz Krisztián, a város olimpikonja is.

Szabó Palóc Nándor, a sportjátékokat szervező, a rekreációs sporttevékenységek népszerűsítésével foglalkozó Sport Mindenkinek civil szervezet zentai részlegének a vezetője napilapunknak elmondta, hogy különös örömöt jelent számukra, hogy az ország olimpiai bajnoka a szerbiai parlamentbeli fogadása után három nappal az észak-bácskai városba is ellátogatott. Szabó Palóc szerint a községben lennének érdeklődők a rekreációs tevékenységek iránt, s annak ellenére, hogy számos sportklub működik, nincs lehetőségük, hogy hetente egyszer vagy többször díjmentesen vagy minimális juttatás ellenében megtehessék ezt. Beszélgetőtársunk szerint a sportegyesületeket finanszírozó önkormányzatnak kellene figyelmeztetnie a klubokat, hogy teremtsenek lehetőséget a munkássportjátékokon egyébként is részt vevők számára, hogy szabadidejükben rekreációs tevékenységet folytathassanak.