2024. április 26., péntek

Temerini hírek

Úszóverseny a fürdőközpontban

A jövő héten, szombaton sportnap keretében tartják a Cindi úszóklub szervezésében, az önkormányzat, és a kommunális közvállalat támogatásával a községi úszóversenyt. A rendezvény keretében, amely délelőtt 9 órakor kezdődik és 11 óráig tart, az általános iskolás tanulók korosztályok szerint 25 méteren, a középiskolások és a felnőttek 40 éves korig 50 méteren, a 40 éven felüliek, a nyugdíjasok és a rokkantak pedig ugyancsak 25 méteren mérik össze képességeiket. A folytatásban 11 órától 16 óráig a községben működő sportegyesületek mutatkoznak be, majd sakkversenyt tartanak. Az úszóversenyre augusztus 25-ég lehet jelentkezni a fürdőközpontban.

***

Lovagoltak és gondozták a négylábú kedvenceket a gyerekek a Búcó tanyán megtartott nemzetközi lovas táborban. Az életkort tekintve ezúttal vegyes összetételű csapat jött össze, akikkel négy oktató és két segéd foglalkozott. A gyerekek összesen 10 lóval ismerkedtek meg, a lovaglás mellett a lovak szőrzetének és a környezetüknek a tisztán tartásában is segédkeztek. A tábor ideje alatt a szervezők a tereplovaglásra fektették a hangsúlyt, így egészen Nádaljáig, a Ferenc József-csatornáig ellovagoltak. A túljelentkezés miatt a héten újabb tábor indult, amelynek során kilenc állatbarát gondoskodik a lovakról, sajátítja el a tereplovaglás alapjait.

Temerinben a kommunális közvállalat minden hónap utolsó hetén elszállítja az utcára kihelyezett pillepalackos zsákokat (Góbor Béla felvétele)

Temerinben a kommunális közvállalat minden hónap utolsó hetén elszállítja az utcára kihelyezett pillepalackos zsákokat (Góbor Béla felvétele)

***

A pillepalackos zsákok elszállításának időpontja a már megszokott időben és napokon történik. Az összegyűjtött pillepalackos zsákokat augusztus 22-étől 27-éig (hétfőtől péntekig) szállítják el. A begyűjtés és az elszállítás körzetenként történik a háztartási szeméttel egyidejűleg. A műanyag flakonokkal megtöltött zsákokat a begyűjtés napján legkésőbb 6 óráig ki kell tenni a ház elé. A polgárok minden egyes megtöltött zsákért cserébe egy újabb üres zsákot kapnak. Ha valami okból kifolyólag valaki nem tudná átvenni az üres zsákot, jelentkezzen a kommunális közvállalat központi irodájában.