2024. április 24., szerda

„Brnabić a képességei miatt lesz miniszter, nem mássága miatt”

Aleksandar Vučić kormányalakító a kormány megválasztásáról folyó parlamenti vita során kitért az Ana Brnabić államigazgatási miniszterjelölttel kapcsolatos megjegyzésekre is. Mint ismeretes, a leendő miniszter asszony másságát nyíltan felvállalja, ezért sokan azt híresztelik, voltaképpen ezért került be a miniszterek közé. Vučić kifejtette, nem szexuális beállítottsága, hanem képességei miatt kérte fel a miniszteri tisztség vállalására Brnabićot, rendkívüli szakértelemmel rendelkező nőnek ismeri, aki nem ijed meg a kihívásoktól.

A kormányalakító elmondta, hogy csupán egyetlen alkalommal beszélt beállítottságáról a miniszterjelölttel, akkor sem maga vetette fel a témát, hanem Brnabić, mondván, emiatt még gondok lehetnek. Vučić ekkor közölte vele, hogy számára ez nem jelent semmit, Szerbia egy szabad ország.

A miniszter kinevezése a kormányalakító szerint nem fogja jelenti a melegházasságok legalizálását sem, mert Brnabić nem LGBT-miniszter, hanem államigazgatási és helyi önkormányzati tárcavezető lesz, eddig sem legalizálták a melegházasságokat és nincsenek ilyen tervek sem, jelentette ki Vučić.