2024. április 26., péntek
ÖKÖLVÍVÁS

Oroszlánszív visszatér!

Nem vitás, hogy a tizenkétszeres világ- és Európa-bajnok Bajić Halasi Éva visszatérése lesz a központi találkozója Törökkanizsán a vasárnap este hét órakor kezdődő 6. Petar Čobanov-ökölvívóemlékversenynek, amelyet a helyi Spartacus Küzdősportklub szervez a törökkanizsai önkormányzat támogatásával. A jelenleg Moholon élő, Oroszlánszív becenevű Bajić Halasi három év kihagyás után tér vissza.

– Tíz-tizenkét mérkőzés szerepel majd a műsoron a vasárnap esti emlékversenyen, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A végső szám attól függ, hogy hányan jeleznek vissza a meghívottak közül – mondta Halász Mihály, a torna fő szervezője, aki egyben Bajić Halasi Éva korábbi és jelenlegi edzője is.

– Éva most egy felkészülési időszak közepén van, s a vasárnapi fellépése lesz a tesztmérkőzés, hogy kiderüljön, hol tartunk, és mi az, amin még dolgoznunk kell az elkövetkező időszakban. Nem titkolt célunk, ha a vasárnapi mérkőzés jól sikerül, akkor egy hónap múlva, ha sikerül, Zenta város napján megrendeznénk azt az összecsapást, amelyen Éva kihívja az aktuális kick-box K1-es vagy low kickes világbajnokot. Ha egyik sem vállalja az Éva elleni küzdelmet, akkor, azt hiszem, annak is igen komoly jelzésértéke lesz.

Az emlékversenyen fellép az elmúlt években remek eredményeket és sikereket elérő Kéri Tina is, aki számára a fejlődésének a szempontjából jobbkor nem is jöhetett volna Bajić Halasi Éva visszatérése:

– Jobb edzőpartnert vásárolni sem tudtak volna egymásnak, így bízom benne, hogy mindkettőjük szempontjából nagyon hasznos lesz az együttműködés – nyilatkozta Halász, aki hozzátette, meglepte Éva megkeresése, mivel úgy gondolta, hogy ő már lezárta magában ezt a részt. Hogy nem így történt, annak anyagi vonzatai is vannak, ugyanis a világ- és Európa-bajnoki címeket gyorsan elfelejtette az a közeg, amely annak idején együtt örült a sikeres sportolóval.

– Sajnos nálunk nem úgy működnek a dolgok, mint máshol, hogy aki a fiatalságát feltette a sportsikerek elérésére, és azt meg is valósította, az a társadalomtól a pályafutása után is megkapja az érte járó megbecsülést. Nálunk sajnos az is megtörténhet, hogy egy világbajnok, aki a sportban szeretne tovább tevékenykedni, minimálbérért fog dolgozni – mondta a tréner, aki szerint, ha minden a tervek szerint megy, akkor Bajić Halasi Éva gyorsan visszakerülhet a szerb válogatottba is, s az is elképzelhető, hogy már a maribori kick-box Európa-bajnokságon fellép a 65 kilogrammosok között.