2024. április 26., péntek

Előkészületek a Sörnapokra

Miközben a nagybecskereki vállalkozók azt nehezményezik, hogy a helyi önkormányzat hatalmi többsége a tervezettnél jóval több pénzt akar költeni a helyi jellegű rendezvényekre úgy, hogy a gazdaságfejlesztési támogatásokból lefaragtak, addig nagyban tartanak az előkészületek a Béga menti város legnagyobb vendéglátóipari rendezvényének, a 31. Sörnapoknak a megszervezésére.

Fotó: Kecskés István

Fotó: Kecskés István

Egyelőre csak annyi tudni, hogy a megszokottnál hosszabb lesz: öt helyett hatnaposra tervezik, így augusztus 23-ától 28-ig tart. A műsort, amelyet a helybeli Turisztikai Szövetség szervez, még nem tették közzé, de az idei fellépők között emlegetik Zdravko Čolićot, valamint a Parni valjak, a Crvena jabuka és az Električni orgazam együtteseket. A tavalyi megnyitón való sikeres fellépésnek köszönhetően várhatóan az idén is színpadra lép a Nagybecskereki Filharmonikus Zenekar is.
A rendezvény keretében a zenei-szórakoztató fellépések mellett megrendezik az Inocoop 2016 innovációs, kooperációs és vállalkozói kiállítást is. A szervezők remélik, hogy a látogatottság eléri a múlt évit, amikor több százezer ember jelent meg.
Néhány civil szervezet és ellenzéki politikus szerint a Sörnapokra fölöslegesen sok pénzt költöttek. Az önkormányzatban viszont azt hangoztatták, hogy a jubiláris rendezvény látogatottsága őket igazolta.