2024. április 26., péntek
FESZTIVÁLOZÓK PÉNZ-VISSZAIGÉNYLÉSI KÉRDÉSEKKEL

Az utolsó parát is visszaadjuk!

Az EXIT szervezőinek közleményében az áll, hogy díjmentesen visszaadják a látogatóknak a rendezvény ideje alatt el nem költött pénzösszeget

Az Európa legjobb fesztiváljának kikiáltott rendezvény, az EXIT fizetési rendszere kizárólag kártyás módszerrel történik.

Fotó: Stefan Daniel Plačkov

Fotó: Stefan Daniel Plačkov

A fesztiválkártyára feltöltött egyenleget a látogatók vásárlásaik során használhatják fel, a megmaradt összeget pedig a fesztivál utolsó napján zárásig, illetve még két nappal utána tudják térítésmentesen visszaváltani készpénzre. Az elmúlt napokban olyan téves információk láttak napvilágot, amelyek szerint a fesztiválozóknak ahhoz, hogy a megmaradt pénzösszeget visszakapják, egyes bankokban folyószámlát kellett nyitniuk. Ezek az információk alaptalanok – tájékoztatták a közvéleményt az EXIT szervezői.

Más európai fesztiválokhoz viszonyítva az EXIT rendelkezik a legjobb pénz-visszafizetési rendszerrel. Azoktól eltérően, akiknél csak az utolsó napon zárásig történhet meg a visszaigénylés, az EXIT lehetővé tette a résztvevőknek azt, hogy a rendezvény ideje alatt, és még két nappal azután is, a fesztivál helyszínein működő be- és kifizető pontokon visszaigényelhették a nem elköltött pénzösszeget. A fesztivál befejezése után az idén ez a július 12-éig terjedő időszakot jelentette. Ezután a fesztiválozók az OTP Bankban még három napon keresztül térítésmentesen visszaigényelhették a megmaradt egyenleget. Az EXIT fesztivál illetékesei még 45 napon keresztül lehetővé teszik, hogy a fesztivál mindegyik látogatója egyszerűen és ingyenesen visszakapja azt a pénzt, amelyet nem költött el a várban – anélkül hogy folyószámlát kellene nyitnia. Az ingyenes művelet a következő lépést foglalja magába: szeptember 1-jéig elektronikus levél formájában egy kérvényt kell elküldeni a refundacija@exitfest.org e-mail címre, amely tartalmazza a fesztivál kártyájára vonatkozó adatokat. Szeptember 1. után a kártyán megmaradt pénzösszeg visszaigénylése már nem lesz többé lehetséges.