2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

A bajnok a Haladás ellen kezdi az új idényt

A hétvégén kezdetét veszi az NB I. 2016/2017-es idénye, amelyben ismét tizenkét csapat méri össze erejét. Az előző szezon végén a Békéscsaba és a Puskás Akadémia esett ki az élvonalból, helyüket a Mezőkövesd és a Gyirmót vette át – előbbi egy év szünet után tért vissza az NB I.-be, utóbbi abszolút újonc.

Az előző bajnokságot megnyerő Ferencváros hazai pályán kezdi meg szereplését, a szombathelyi Haladást fogadja. A pontvadászat fő esélyese ismét a zöld-fehér együttes, őket idén négy-öt csapat szorongathatja meg, a keretek alapján a Debrecen, a Videoton, a Diósgyőr, az MTK és az Újpest lehet képes tartani a lépést Böde Dánielékkel. A Vidi éppen a Diósgyőrt látja vendégül, Debrecenben a Paks vendégeskedik, az Újpest pedig a Honvéddal játszik rangadót. Az első fordulóban utóbbi mellett még egy budapesti derbit rendeznek, az MTK–Vasas mérkőzést.

Az első forduló érdekessége, hogy a Ferencváros rögtön egy kupasikerrel kezd, hiszen a Haladás elleni bajnoki előtt veszi át a csapat a szuperkupáért járó serleget, amelyet a 2015/2016-os idényre játék nélkül hódított el, mivel megnyerte a bajnokságot és a kupát is. A Fradi az egyetlen csapat a szuperkupa történetében, amely játék nélkül emelhette magasba a trófeát, a zöld-fehérek 1995 és 2004 után harmadszor mondhatják el ezt magukról. A bajnoki címvédő ezzel egyedüli klubként vezeti a szuperkupa-győztesek örökrangsorát, hat elsőséggel – a Debrecennek öt, az Újpestnek három, az MTK-nak és a Videotonnak kettő, a Győrnek egy diadala van.