2024. április 26., péntek

Biblia, nyelvtanulás, játék, sport és ukulele

Baptista gyermektáborok Bácskossuthfalván

Megtelt a héten a bácskossuthfalvi Baptista Missziós Központ gyermekekkel. A bibliai tanulmányok mellett angoloktatás, sport, éneklés, sokféle játék kötötte le a közel 80 gyermek figyelmét. Az idei nyári programokról Nyúl Zoltán, a pacséri és bácskossuthfalvi gyülekezet lelkésze nyilatkozott.

– A Grain Game angol nyelvű játéktáborunk pénteken zárul. Nyolc éve egy alabamai csapat vezetésével játékokon keresztül ismerkednek a gyerekek a Bibliával, és az elmúlt években egy helybeli fiatalokból álló csapat is kialakult, akik besegítenek a gyerekekkel való foglalkozásba. Nyolcvan gyerek van velünk ezen a héten.

Riley Chip vezető tanár, ifjúsági lelkész, a Grain Game csoport vezetője elmondta, hogy sok gyerek nem szívesen jár templomba, mert azt gondolják, hogy a templom az időseknek való.

– Mi szeretnénk közölni velük, hogy Istent mindenki érdekli, a gyerekek is az egész világon, és ezek az alkalmak mások, mint az istentiszteletek, nagyon sok a sportos játék, a mozgás, közben a gyerekek megismerik a bibliai történeteket. Mi itt az imaházban támogatást kapunk a munkánkhoz, és nagyon jó, hogy a helybeli fiatalok is a segítségünkre vannak.

Hétfőn kéthetes zenei tábor kezdődik a baptista imaházban. A második alkalommal megszervezett ukuleletáborban a texasi Sowell család tagjai tanítják játszani a helybeli és környékbeli érdeklődőket ezen a kis méretű gitáron. A záróesten a vendég előadók és a táborlakók koncert keretében mutatják be, hogy mit sikerült elsajátítaniuk az egyhetes gyakorlásnak köszönhetően. Első héten a kezdőknek, 7–12 éves gyerekeknek, a második héten a 12 évnél idősebbek számára tartják az oktatást, a hangszereket a texasi vendégek biztosítják. Július 22-én és 29-én Bácskossuthfalván, emellett július 23-án Kishegyesen, július 20-án pedig Pacséron a tófürdő területén tartanak bluegrass-country koncertet.