2024. április 26., péntek

Játékos nyelvtanulás a lombok alatt

A Strandon működő városi fiókkönyvtárban az idén is megszervezik A Strand lombjai alatt elnevezésű, a kisebbségi nyelveken íródott sajtó népszerűsítését előtérbe helyező rendezvénysorozatot.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Az első találkozót tegnap este tartották meg. Az elképzeléssel a gyermekeket, azt a korosztályt célozták meg, amelyik még kapható más nyelvek tanulására. Az elképzelés megvalósítói bíznak abban, hogy náluk még kialakítható a toleráns viszony más népek nyelve, kultúrája, szokásai stb. iránt. A sorozatot immár 4. alkalommal szervezi meg a Heror Media Pont ügynökség, ezúttal téma az egészség, a sport és a főzőmesterség is. A nyelvtanulást ilyen jellegű tartalmakkal is kibővítik, a kicsik megtanulhatják, hogy más nyelveken hogy hívják a különféle zöldségeket, gyümölcsöket, élelmiszereket… A tapasztalat azt mutatja, hogy a műhelymunkák feledhetetlen nyári élményt jelentnek a kicsiknek.

A szervezésben részt vesz a Kisebbségi és Lokális Médiafejlesztő Központ is, az érdeklődőket augusztus végéig várják.

Felvételünkön: A rendezvénysorozat első részét az Olimpikonok hete fedőnév alatt tartják meg, neves sportolókat hívnak vendégségbe, akik mesélnek élményeikről, karrierjükről, a mozgás fontosságáról. Tegnap Andrija Gerić és Vasa Mijić röplabdázók meséltek a lombok alatt, ma este 18.30-ra Bora Sibinkić kajakozót és Branislav Lončar sportlegendába illő céllövőt várják.