2024. április 26., péntek

Ötszörös gyilkosság Begaszentgyörgyön

Öt személyt megöltek az éjjel egy begaszentgyörgyi kávézóban, több mint húszan megsérültek

A kávézó tulajdonosa elmondta a Magyar Szónak, hogy a vérfürdő után óriási volt a fejetlenség, az objektumban leszedték az ajtókat, azokon vitték ki a sebesülteket.

Az éjjel 1 óra 40 perc körül a begaszentgyörgyi Makijato kávézóban öt ember életét vesztette, és kb. húszan megsérültek.

Z.S. (1978) az éjjel belépett a kávézóba, és automata fegyveréből lövöldözni kezdett, először feleségét és barátnőjét ölte meg, majd a többi vendéget vette célba.

Az öt áldozatból ketten a helyszínen meghaltak, a többiek a nagybecskereki kórházban haltak bele sérüléseikbe - jelenti a Tanjug hírügynökség.

A helyszíni tudósítónk információi szerint, az elkövetőt nem a biztonsági szolgálat emberei fegyverezték le, hanem két fiatalember teperte a földre, ők vették el a gépfegyverét. Több mint 50 golyót lött ki a gyilkos.

A helyszínelés folyamatban van, a nap folyamán Nebojša Stefanović belügyminiszter is a helyszínre érkezik.

A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint a sérültek közül hárman kiskorúak.

Nebojša Stefanović kijelentette, több mint valószínű, hogy féltékenység miatt történt a gyilkosság. A belügyminiszter hozzátette, az elfogott támadó büntetlen előéletű volt, nyugodt, visszahúzódó embernek ismerték. A támadásnál használt fegyverhez nem volt engedélye.

Begaszentgyörgyön a napokban tartják a Csirkefesztivált, a kávézóban nagy volt a tömeg és hangos zene szólt, ezért először nem is hallották a lövéseket a vendégek.