2024. április 26., péntek

Szabad vagy nem szabad?

Fára szögezett táblával rettentik el az autósokat

Több szempontból is vitaható a képeken látható parkoló a Vasa Stajić és a Đuro Đaković utca sarkán. Ha ezt egyáltalán parkolónak lehet nevezni. A táblát ugyan kifüggesztették, hogy fizetni kell, de alig lehet megállni, tehát rendes parkolóhelyről nem beszélhetünk. Ebben a városban azonban, ahol egyre nagyobb gond a parkolás, ne finnyáskodjon az ember. Ha kell, álljon be két fa közé és tegyen úgy, mintha rendes parkolóban hagyta volna az autóját, és fizessen.

De mit lehet tenni, ha van egy másik tábla is, mégpedig vandál módon a fára szögezve, amely azt mutatja, hogy márpedig ha ide állunk, jön a pók és elviszi a kocsinkat. Az pedig több mint 8000 dináros kaland.

Ha a Parking közvállalat nem is ellenőrzi, hogy ki, hova, milyen táblákat tesz ki, legalább a kommunális rendőrség interveniálhatna, egyfelől, hogy fát nem sebesítünk meg, másfelől, hogy kiderítse, melyik tábla az érvényes, vagy az egyik vagy a másik, esetleg miért került a „pókos” tábla a fára. A kisebbekből, a „pókosból” kettő-kettő is van a két fán, hogy még véletlenül se jusson eszébe se a jobbról, se a balról jövőnek oda parkolni. A két fa között kapubejárat van. Nem lehet oda állni, mert a tulajdonos nem tud kijönni, értem én, de akkor hogyan tehette ki a közvállalat a tábláját, ami szerint ez parkolóhely. Mellesleg a kapubejáraton át nem közlekedik gépkocsi, hiszen jókora küszöb van. Feltételezem, elege lett a tulajdonosnak, hogy soha sehol nem tud megállni, és szöget vert a fába. Becsengettünk volna a házba, amely előtt a felszögelt táblák vannak, de csengő nincs. Dörömböltünk egy ideig a kapun, de senki sem nyitott ajtót. A szomszédos gyógynövény-gyógyszertárban azt mondták, itt senkinek sincs kijelölt parkolóhelye, azoknak sem, akik az emeletes házakban laknak. Hát ez az autós (feltételezem, ő tehette ki a táblákat) csinált magának.