2024. április 26., péntek

Lemondott az óbecsei polgármester

Vuk Radojević ezentúl a tartományi kormány tagja lesz – A képviselő-testület szombaton választ új polgármestert

Pontosan tíz nappal a kinevezése után lemondott tisztségéről Vuk Radojević óbecsei polgármester. A községi képviselő-testület tegnapi ülésén konstatálta a lemondást azzal, hogy Vuk Radojević az új polgármester megválasztásáig továbbra is ellátja feladatait. A polgármester megbízatásának megszűnésével egy időben megszűnt Dragan Tošić alpolgármester, valamint a községi tanács kilenc tagjának a megbízatása is, akik az új alpolgármester és az új tanácstagok megválasztásáig ugyancsak tisztségben maradnak.

Vuk Radojevićet az előző mandátumban választották meg először polgármesterré (Fotó: Fehér Rózsa)

Vuk Radojevićet az előző mandátumban választották meg először polgármesterré (Fotó: Fehér Rózsa)

A helyzet érdekessége, hogy ezt megelőzően éppen polgármesterré, alpolgármesterré, illetve tanácstagokká való kinevezésük miatt a testületnek határozatot kellett hoznia Vuk Radojević, Dragan Tošić, Svetlana Vuletić és Kiss Igor képviselői megbízatásainak a megszűnéséről is. Az ő helyüket a kkt-ben ezentúl Verica Ilić, Veselin Protić és Krizsák Mátyás (Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik választási lista), valamint Rab János (Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Magyar Egység Párt – Pásztor István választási lista) veszi át. Ezen az ülésen a tartományi képviselővé is megválasztott Slađana Jovanović (SZHP) lemondott a helyi parlamentben betöltött mandátumáról, mert indoklása szerint nem kíván mindkét helyen képviselő lenni.

A polgármester lemondásával járó változásokra azért került sor, mert Óbecse jelenlegi polgármestere, Vuk Radojević időközben a tartományi kormány tagja lett, a Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárságot fogja vezetni. Nem hivatalos értesülések szerint a polgármesteri kinevezésre legnagyobb esélye Dragan Tošić alpolgármesternek van. Arra, hogy ez valóban így lesz-e, a kkt szombati ülésén derül fény. A tegnapin Vuk Radojević leköszönő polgármester nem vett részt.