2024. április 26., péntek

Homokkal borítják a strandot

Zentán a híd feletti strandot a múlt héten a polgárok egy csoportja rotációs kapával elsimíttatta.

Fotó:  Homolya Horváth Ágnes

Fotó: Homolya Horváth Ágnes

Így már valamennyivel alkalmasabb a strandolásra, mint korábban volt, de a homok még hiányzik róla. Varga Viktor, a község gazdasággal megbízott tanácstagja kérdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat idén is szállíttatni fog oda homokot, és ivóvizet is szeretnének biztosítani:

– Sokan lejárnak a hídhoz fürdeni, hiszen közel van, viszont a körülményeken jó lenne javítani. Jelenleg a DTD gépei a Sárgaparton dolgoznak a töltésen, de amint befejeződnek a munkálatok, azokkal fogunk a strandra homokot szállíttatni. Erre valószínűleg július elején kerül sor. Valahogy ivóvizet is kellene biztosítanunk, mert még kezet sem lehet mosni. Valamilyen gyors megoldást kell találnunk. És nagyon hiányzik egy toalett. A legegyszerűbb mód egy mobil WC felállítása lenne, viszont a tisztán tartását is meg kell oldanunk. A híd és a strand közötti földes utat is rendbe tesszük, mert jelenleg teli van kátyúval – mondta.

A zentai strandokat a Tisza Mentőcsapat búvárai minden évben megtisztítják. Baranyi Nándor, a szervezet vezetője azt mondta, a hídnál található strandot, valamint a bánáti oldalon lévőt a jövő hét folyamán átnézik, a Halászcsárdánál találhatót pedig utána, hogy a fürdőzőknek ne kelljen attól tartaniuk, esetleg törött üvegbe vagy valamilyen más tárgyba akadnak.