2024. április 26., péntek
SZABADKA

Žarković országos bajnok

Kraljevóban tartották meg az országos időfutam- és országútikerékpár-bajnokságot, amelyen a Spartacus tagjai két érmet szereztek. Az ifik országúti versenyében Dimitrije Đolai Žarković országos bajnoki címet szerzett, az időfutam-bajnokságon pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az időfutam-bajnokságon Mark Perčić (haladók) az 5., Luka Išpanović (serdülők) a 8., Tóth Ronald (serdülők) a 9., Kulcsár Ákos (fiatalabb serdülők) a 10., Dino Avdić (fiatalabb serdülők) pedig a 18. helyen ért célba. Az országúti verseny során Perčić és Kulcsár az 5., Tóth a 9., Išpanović a 10., Avdić és Nikola Skelić (ifik) a 15. helyet szerezte meg.

A szabadkai Spartacus együttese lejátszotta első barátságos mérkőzését a Szuperliga július végi rajtjára való felkészülés keretében. A Kék Galambok a városi stadionban 0:0-s döntetlent játszottak az újonc szuperligás palánkai Bácskával. Mint ismeretes, a Spartacust Goran Antonić, Vladimir Kovačević, Stefan Milošević, Janko Tumbasević, Nenad Šljivić, Slobodan Novaković és Vladimir Branković hagyta el, míg eddig csak Nemanja Glavčić érkezett, aki a belgrádi Partizanból került Szabadkára.

A szabadkai Spartacus súlyemelői az első helyen végeztek csapatban a magyarországi Iregszemcsén megtartott nemzetközi tornán, amelyen magyar, cseh, szlovén, lengyel és szlovák klubok vettek részt. Egyéniben aranyérmet szerzett Kanizsai Áron (110 + 145) a fiatalabb felnőttek és Rozsnyik Ervin (125 + 150) a felnőttek mezőnyében, a fiatalabb juniorok között induló Tóth Sámuel (72 + 92) a harmadik helyen végzett, Bellér Roland (75 + 103) pedig a juniorok között a negyedik helyen zárta a versenyt. A szabadkai súlyemelők július 2-án a szlovéniai Domžaléban vendégszerepelnek, Kajdocsi Tamás pedig Stipan Verttel, a Spartacus és a válogatott edzőjével a grúziai ifjúsági világbajnokságra utazik. Július 2-án, szombaton 13 órától lesz műsoron Kajdocsi versenye, amely az alábbi linken követhető: http://www.iwf.net/tbilisi_live/

Mester Gyula korábbi elnök írásbeli lemondását követően a Spartacus Vasutas Sportegyesület rendes közgyűlést és választási közgyűlést is tartott, amelyen megválasztották az igazgatóbizottság és a közgyűlés új elnökét. A közgyűlés tagjainak döntése értelmében az igazgatóbizottság új elnöke Milan Vučković lett, aki a Spartacus Teniszklub elnöki tisztét is betölti, a közgyűlés elnöke pedig Iso Planić hegymászó, a Vajdasági Hegymászószövetség elnöke lett.