2024. április 26., péntek

A Támogasd az RTV-t! mozgalom a harmadik utcai tiltakozását tartotta meg a Vajdasági Televízióban történt áthelyezések miatt

A Támogasd az RTV-t! Mozgalom tagjai elmondták, hogy még nagyobb tiltakozásokat szerveznek majd, mert egyetlen követelésüket sem teljesítették, és azért is, mert a tartományi közszolgálati médiumokban egyre több a cenzúra és a tények elferdítése. Mindaddig tiltakoznak majd, amíg a közszolgálati média nem fogja ismét a polgárok érdekeit szolgálni. A Vajdasági Televízió épülete előtt felszólalt több közéleti személyiség is. A megmozduláson több ezer ember gyűlt össze.

Közben a Vajdasági Rádió és Televízió épülete előtt pénteken 18 órától polgári megmozdulást jelentettek be Stop az anarchiának, igen az intézményeknek! elnevezéssel, amellyel a polgári békére szólítják fel a lakosságot. A megmozdulás szervezői szerint a Vajdasági RTV-hez fűződő legutóbbi események a médiaszabadsággal szembeni politikai visszaélést jelentik, és emiatt a nagygyűlésen követelni fogják, hogy ezt a kérdést intézményes keretek között rendezzék. Azonban egyelőre még nem tudni, hogy pontosan ki is szervezi ezt a megmozdulást.