2024. április 26., péntek

Újabb épülettel bővül az egyetemváros

Aláírták az Újvidéki Egyetem tudományos-technológiai parkja építésének a második fázisára vonatkozó szerződést

A városházán ünnepélyes keretek között aláírták a tudományos-technológiai park építésének a folytatására vonatkozó szerződést. A szerződést Rade Doroslovački, a Műszaki Kar dékánja, Goran Kvrgić, a JUP Istraživanje i razvoj Kft. igazgatója és Luca Navarra, az Italiana Costruzioni vállalat alelnöke látta el kézjegyével.

A Műszaki Kar új épülete összesen 29 000 négyzetméteres lesz, melyben tantermeket és irodahelyiségeket alakítanak ki az egyetemhez közeli vállalatok számára. Az építkezési munkálatok július végéig megkezdődnek

A Műszaki Kar új épülete összesen 29 000 négyzetméteres lesz, melyben tantermeket és irodahelyiségeket alakítanak ki az egyetemhez közeli vállalatok számára. Az építkezési munkálatok július végéig megkezdődnek

A Műszaki Kar dékánja elmondta, egy 29 000 négyzetméteres épületet építenek, ebből 10 000 négyzetméteren tantermeket alakítanak ki a kar számára. Az épület többi helyiségében helyet kapnak majd azok a vállalatok, amelyek szorosan kötődnek az egyetemhez, és ahol még 3000 mérnök jut majd álláshoz. Az objektum megépítése nagyon fontos, mert újabb tanárok és asszisztensek juthatnak munkához, valamint még több IT-szakembert képezhetnek ki, hiszen nagy szükség van rájuk a munkaerőpiacon. Ez nagyon fontos pillanat az egyetem életében, mivel számos akadályt sikerült leküzdenünk. Aláírták a projektum záró dokumentumát, és az Italiana Costruzioni vállalat igazgatójától azt az információt kaptuk, hogy az építkezési munkálatok július második felében megkezdődhetnek – mondta Doroslovački, majd köszönetet mondott a polgármesternek azért, hogy folyamatosan támogatta az egyetemet az előző projektumok megvalósításában is. Miloš Vučević üdvözölte az aláírófeleket, és gratulált az elvégzett munkáért.

– Örülök, hogy az egyetem támogatást kapott a JUP-tól és a minisztériumtól is. Az utóbbi tíz évben talán ez volt a legnagyobb befektetés Újvidéken, a projektum összértéke 12,6 millió euró, melynek realizálásával  nagy építkezésre kerül majd sor, a munkálatok befejeztével pedig új munkahelyek létesülnek. Reméljük, hogy a kivitelező tiszteletben tartja a határidőt, és 2018 derekára elkészül az új épület, amelyben sok fiatal tanulhat majd tovább – hangoztatta a polgármester.