2024. április 26., péntek

Tovább terjeszkedik a Knott

Óbecse második legnagyobb foglalkoztatója vette meg a Fadipot

Az év végéig új telephelyre költözik az óbecsei Knott Autoflex Yug vállalat, a cég ugyanis nyilvános árverésen 36 millió dinátért megvásárolta a Fadip ipari övezetben lévő 7000 négyzetméteres csarnokát, és további 2000 négyzetméternyi segédépületet. A Knott nemcsak a termelését, de az értékesítését és az irodáit is ide helyezi ki, sőt az alkalmazottak részére itt egy menza is működni fog. A vállalat, amely 2003-ban tíz munkással ezer négyzetméteren kezdte meg a működését, az év első négy hónapjában 25 százalékkal növelte meg a termelését.

A Fadip épületét a Knott cégcsoporthoz tartozó Motorflex remont vásárolta meg, a magyar partnercég 700 ezer eurót fektet az üzemcsarnok felújításába, amelyet a Knott bérelni fog az új tulajdonostól. A Knott 49 százalékban a Motorflex remont tulajdona, 51 százalékban pedig külföldi tulajdonosa van.

Dragan Knežev, a Knott igazgatója, egyben a Motorflex remont tulajdonosa elmondta, hogy az alkalmazottak 6-7 százalékkal a köztársasági átlag felett keresnek, és az év végégig további 5 százalékkal szeretnék növelni a béreket. A vállalatnak jelenleg több mint 300 alkalmazottja van, az idén ötvenen állhattak itt munkába, és a bővülésnek köszönhetően az év végéig további 50 személyre lesz szükségük. Augusztus végéig egy egymillió euró értékű üzemcsarnok is megkezdi a működését, itt a gépkocsiiparban alkalmazott kataforézis-bevonatot készítenek, de a Knott 2017-re egy kétezer négyzetméteres zöldmezős beruházást is tervez.

A Knott termékeinek 94 százalékát az Európai Unió országaiba szállítja, de Törökországgal, Izaellel, Oroszországgal és az Amerikai Egyesült Államokkal is üzleti kapcsolatban áll. A Knott cégcsoporté a 140 főt foglalkoztató csókai öntöde is, ahol az év végéig a jelenlegi 7500-ról 10.000 tonnára emelik a kapacitást.