2024. április 26., péntek

Tornáztak és a pulzoximéterre gyűjtöttek

Adán jótékonysági fittnapot tartottak gyerekeknek és felnőtteknek

Az adai Fitlife Aerobik Sportegyesület szombaton Adán, a Cseh Károly Általános Iskola tornatermében harmadik alkalommal rendezett nagy sikerrel fittnapot, amelyen több mint 400 helybeli és vidéki tornázó vett részt a pilatesz, aerobic coreograhy, booty core, deep work, cardio aerobik és zumba fitness foglalkozásokon.

Adai fittnap: mozgás és jótékonykodás egyben (Csincsik Zsolt felvétele)

Adai fittnap: mozgás és jótékonykodás egyben (Csincsik Zsolt felvétele)

A rendezvény azonban nemcsak a mozgás, hanem a jótékonykodás jegyében is zajlott, ugyanis a szervezők a zentai kórház gyermekosztályának 38,617 dinár önkéntes pénzadományot gyűjtöttek össze, amit a fittnap végén átadtak dr. Papp Gopić Dragicának, a zentai kórház igazgatóhelyettesének és dr. Fehér Rózsa gyermekkardiológusnak, osztályvezető főorvosnak. A tervek szerint az adományokból a zentai kórház egy pulzoximétert vásárol a gyermekosztály számára. Báthory Judit, a Fitlife Aerobik Sportegyesület elnöke elérzékenyülten közölte a fittnap végén, hogy nagyon elégedett a rendezvény sikerével:

– Nem számítottam ennyi résztvevőre, sem ennyi pénzadományra. Hálásan köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta a rendezvényünket, amelynek a célja a gyerekek és a felnőttek egészséges életre nevelése, a barátkozás, a mozgás és a kellemes időtöltés volt. Ennek igyekeztünk eleget tenni programjainkkal minden korosztály esetében. A pénzadományokból 38.617 dinár gyűlt össze, és már megvan a helye, a zentai kórház gyermekosztálya részére pulzoximétert fognak venni, amivel a kisgyerekek oxigénigényét kontinuálisan lehet mérni. A tornázók számával úgyszintén nagyon elégedett vagyok. Négy csomag tombolát vettünk, és mindegyik elfogyott, vagyis több mint 400 tornázó vett részt a rendezvényen, amelyet jövőre még nagyobb lendülettel szervezünk meg, szintén a jótékonykodás jegyében. A fittnap megszervezésében és lebonyolításában szeretnék megköszönni minden segítséget barátnőimnek és edzőtársaimnak, Uliján Eminának, Pesti Tamarának, Uliján Szilviának, Császár Évának és Bognár Szilviának – nyilatkozta Báthory Judit.

A fittnapon több kísérőprogram szerepelt. Fellépett két-két mazsorett- és balettcsoport, volt tai chi bemutató, illetve előadás a sport szerepéről a stressz kezelésében, a gyerekeket pedig a helyszínen kézművesfoglalkozások, arcfestés, légvárak és lovaglás várta. Továbbá a fittnapon az érdeklődők ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérésen vehettek részt az adai egészségház jóvoltából.