2024. április 26., péntek

Épülhet az új zene- és balettiskola

A Városépítési Intézetben elmondták, június 10-én megkezdődnek az új zene- és balettiskola építési munkálatai

Vladimir Jelić, a városi tanács oktatással megbízott tagja elmondta, a munkálatok első fázisa a tervek szerint hat hónapig tart, a terep megtisztítása és az előmunkálatok már ezen a héten elkezdődnek.

– Mivel nagy befektetésről van szó, ezért a munkálatok három-négy évig is elhúzódnak majd, ennyi időre van szükség ahhoz, hogy egy 15.000 négyzetméteres létesítmény felépüljön, hiszen az iskolákon kívül koncertterem is lesz benne – mondta Jelić.

A Limán–3 városrészben épülő zene- és balettiskolán kívül a nyáron több újvidéki iskolát is felújítanak. Ezek közül a nagyobb horderejűek a cseneji Ivan Gundulić Általános Iskolában épülő sportpálya, a budiszavai Ivo Andrić Általános Iskola ablakainak, homlokzatának és fűtőrendszerének a felújítása, a futaki Desanka Maksimović Általános Iskola ablakainak a kicserélése, a futaki Miroslav Antić Általános Iskola tetőszerkezetének és ablakainak a felújítása, valamint a pirosi Szent Száva Általános Iskola szennyvízhálózatának, szigetelésének a felújítása és az iskolába vezető út kibetonozása stb.

Jelić hangsúlyozta, az újvidéki önkormányzat az oktatási minisztériummal protokollt írt alá, amelynek értelmében támogatják a šangaji Veljko Vlahović Általános Iskola tornatermének a megépítését, az Ivo Lola Ribar Általános Iskola tetőterének a kibővítését, valamint a Nikola Tesla Általános Iskola épületének a bővítését. A munkálatok az utóbbi három általános iskolában a nyár végén kezdődhetnek el.