2024. április 26., péntek

A nagy lángosakció

A Nők Kishegyesi Fóruma megvendégeli az összes általános iskolást – Bárki csatlakozhat az akcióhoz

Egy újszerű és ötletes kezdeményezést indított a Nők Kishegyesi Fóruma. Az akció két célja: megvendégelni az összes kishegyesi iskolást és összefogni a jószándékú embereket. Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke arról számolt be lapunknak, hogy magyarországi példa alapján dolgoznak.

– Kishegyes testvértelepülése, a magyarországi Kelebia nyugdíjas-szervezete és az ottani Caritas közösen szerveztek ilyen lángosos akciót. Ez nekem nagyon megtetszett, mert úgy érzem, hogy kicsikét közösségépítő és a gyerekeknek is kedvezünk vele. Tehát nem saját ötlet, hanem kölcsönvett. A kivitelezéshez felkértük a Kishegyesen működő női szervezeteket, a hozzávalókat pedig a jószándékú kishegyesiektől igyekszünk összegyűjteni. A női fórum tagjai nyaranta a Dombos Festen sütnek lángost, ők fogják a diákok számára is elkészíteni – mondta el Zsidai.

A női fórum az akciót már a Dombos TV-n és a Facebookon is meghirdette, és lassan kezdenek gyűlni az adományok, számolt be az elnök, majd arról is szólt, hogy az akcióra június 13-án, hétfőn fog sor kerülni. Ekkor a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola több, mint 400 diákját fogják megvendégelni. Az akcióból szeretnének hagyományt teremteni, főként a közösségépítő jellege miatt, mondta el Zsidai, majd hozzáfűzte, hogy az idei nyáron több, hasonló programjuk is lesz, pl. a családi nap, a vakációzáró, stb. Ezeket a programokat a női fórum sohasem egyedül, hanem más egyesületekkel közösen valósítja meg.

A nagy lángosakciót bárki támogathatja, de a szervezők nem pénzt várnak. Liszttel, sajttal, tejföllel, fokhagymával, ketchuppal és zsírral lehet támogatni a kezdeményezést. Bővebb információkat Zsidai Erzsébettől lehet kapni személyesen, vagy a 063/8856-226-os mobilszámon.