2024. április 26., péntek

Máté, Anna és Lilla

Hármas ikereket köszöntött a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete és az önkormányzat

Manapság egyre kevesebb fiatal vállal gyermeket, ezért ritkaságszámba megy a kishegyesi származású Sipos család esete, akiknél hármas ikrek születettek. A fiatal apuka, István, kishegyesi, felesége, Sztella, pedig felvidéki. A család a gyermekek érdekében úgy döntött, hogy Felvidéken folytatják életüket, de továbbra is kötődnek Kishegyeshez. Épp ezért a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete (KINCSE) úgy döntött, hogy megajándékozzák a szülőket és a három ikertestvért: Mátét, Annát és Lillát. Ebben segítségükre volt Kishegyes község önkormányzata és a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény, számolt be lapunknak Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke.

– Tudomást szereztem róla, hogy István és családja azért távoznak Kishegyesről, mert ikreket várnak, és itt nincsenek feltételek ahhoz, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek. Úgy döntöttek, hogy visszamennek Felvidékre, Szlovákiába, ahonnan Sztella származik. Már a hármas ikrek is ott születettek, de ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy ide is tartoznak, ezért tenni szerettünk volna irányukba egy gesztust. A nagyszülőktől értesültünk róla, hogy mikor látogat haza a fiatal nagycsalád, és annak függvényében szerveztük meg ezt a kis találkozót. Örülök, hogy sikerült megrendezni, és a Sipos családnak örömöt szerezni. Ez egy olyan történet, ami erősíti a közösséget, a nagycsaládos mozgalmat, valamint a Felvidék és a Délvidék kapcsolatát – mondta Kerepes.

Ábrahám Krisztina, a KINCSE titkára arról számolt be, hogy a Sipos családot egy alkalmi műsorral és ajándékcsomaggal lepték meg.

– Egyik pillanatról a másikra nagycsaládosnak lenni igazi kihívás az élettől. Tudomásunkra jutott, hogy a hármas ikerekkel büszkélkedő Sipos család, noha a Felvidéken él, a szívük mégis haza húz, a mi kis falunkba. Ezért a KINCSE és az önkormányzat együttműködésével megszerveztünk egy kis ünnepséget, amelyen a Sipos családot köszöntöttük. Az ünnepségen a kishegyesi Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény Napraforgó csoportja, Juhász Erzsébet óvónő felkészítésével egy verses, táncos alkalmi műsort mutatott be. Két iskolás, Kanyó Natália és László Lilla pedig egy-egy verset szavaltak el – mondta el Ábrahám, majd arról is szólt, hogy a műsort követően Mohácsi Zoltán alpolgármester és Kerepes Árpád babacsomagot adtak át a Sipos családnak. Ez számos olyan dolgot tartalmaz, ami a kisbabák napi gondozásához szükséges.