2024. április 26., péntek

Elmaradt az üzletház árverezése

A zombori Gazdasági Bíróság május 16-ára tűzte ki a Párizsi utcában álló Rebrača-üzletház árverezését, de ez elmaradt, ugyanis a bíróság közleménye szerint nem sikerült előteremteni a teljes eljárási anyagot. Az árverés újabb időpontjaként augusztus 29-ét jelölte meg a hatóság.

Egyelőre Rebrača kezében maradt az üzletház (Fekete J. József felvétele)

Egyelőre Rebrača kezében maradt az üzletház (Fekete J. József felvétele)

A legendás kosarazó, Željko Rebrača tulajdonát képező üzletház tetemes adósságot halmozott föl, a cég számláját 256,826,706.68 dináros tartozás miatt tavaly zárolták. Ebből 71 millió dinár adótartozás, jelentős rész pedig amerikai jelzáloghitel. A True Capital International LLC beruházási cég beperelte az üzletházat, és az általa nyújtott jelzáloghitel elmulasztott részlete fejében 147 millió dinár behajtását követeli.

A bíróság ennek érdekében rendelte el a háromszintes, 1,101 milliárd dinár értékű ingatlan eladását. Az árverésre váró üzletház, amelyben számos butik, üzlet, egy megamarket, vendéglő, kilátóterasz és edzőterem is működik, becsült értéke nyolcszorosan meghaladja a tartozás összegét.

Talán ez az aránytalanság is indokolhatja, hogy a behajtási per fel- és alperese egyaránt jelezte a bíróságnak, hogy készek a peren kívüli megállapodásra.