2024. április 26., péntek

Együtt tartani a helyi fiatalokat

Egy hónapja nyílt meg az ifjúsági iroda Törökkanizsán

Egy hónappal ezelőtt nyílt meg Törökkanizsán a VMSZ helyi ifjúsági irodája a színház feletti egyik helyiségben, ahol valamikor a földműves-szövetkezet irodái voltak. Az iroda munkájáról és terveiről Ung Anitával, az Ifjúsági Fórum törökkanizsai elnökével beszélgettünk:

Ung Anita, a törökkanizsai Ifjúsági Fórum elnöke (Gergely Árpád felvétele)

Ung Anita, a törökkanizsai Ifjúsági Fórum elnöke (Gergely Árpád felvétele)

– Az irodaavatón jelen volt Fehér Szabolcs, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke, akivel megbeszéltük, hogy a helyi szervezet munkájába, akcióiba igyekszünk bekapcsolni minél több törökkanizsai fiatalt nemcsak helyben, hanem a községünk egész területéről. Az ifjúsági fórumunk öttagú vezetőséget választott, én vagyok az elnök, Bartók Zsófia az alelnöki tisztséget tölti be, az elnökség tagja még Kiss Melinda, Tóth Gábor és Mihók Anikó – mondta Anita, majd így folytatta:

– A VMSZ Ifjúsági Fórumának tavalyi újraszervezése után a törökkanizsai magyar fiatalok is kifejezték igényüket egy közösségi tér, klubhelyiség, iroda létrehozása iránt, ahol összejöhetünk barátkozás, társalgás, szórakozás céljából. Itt megbeszélhetjük a bennünket érintő aktuális kérdéseket, megoszthatjuk egymással ötleteinket. Az iroda számunkra egy olyan biztos pont, ahol nemcsak szórakozhatunk, hanem nagyon jó közösségépítő, csapatépítő funkciója is lesz. Egy hónap elteltével máris van érdeklődés a fiatalok körében, különösen hétvégeken, amikor az iskolából hazajönnek Törökkanizsára a vidéken tanuló fiatalok is, megkeresnek bennünket, kérik a kulcsot, érdeklődnek, mikor tudnák használni az irodát közös programok, találkozók, vetélkedők helyszínéül. Kezd kialakulni egyfajta klubélet, jó, hogy a VMSZ Ifjúsági Fórumának vajdasági, nagyobb méretű akciói mellett helyi kezdeményezések is vannak. Mintegy 30–40 fiatalt tudtunk megmozgatni, illetve ennyi az érdeklődő az iroda munkája iránt, ami örömmel tölt el, mert felülmúlta az előzetes várakozást. Az iroda felszerelése most van folyamatban, nincs például még internet-hozzáférés és számítógép, de az érdeklődés azt mutatja, hogy internet nélkül is van közösségi élet, a személyes kapcsolattartás nagyon fontos a mai elidegenülő világunkban – mondta Ung Anita.