2024. április 26., péntek

Gyűlöletszító falfirka

A Városi Kertészet keretében működő anti-grafitti egység dolgozói tegnap lefestették a belvárosban, az Újvidéki Színház közelében azt az üzenetet, amelyet pár nappal ezelőtt firkáltak egyik építkezési színhely kerítésére Dimitrije Ljotić, a második világháború idején a fasisztákkal együttműködő szerb politikus szimpatizánsai.

A közvállalatból azt üzenik, hogy ezentúl is, a bejelentéstől számított lehető legrövidebb időn belül eltávolítják majd azokat a falfirkákat, amelyek üzenete nincs összhangban Újvidék soknemzetiségű, több különféle kultúrából összetevődött, szabad és toleráns szellemiségével. – Nem fogjuk tolerálni a gyűlöletszítást – figyelmeztetnek.

A graffiti-eltávolító osztagot pár évvel ezelőtt hozták létre a polgármester kezdeményezésére, ők lakossági bejelentések alapján tevékenykednek. Telefonszámuk: 21-00-272, e-mailben is szólhatunk, ha valahol sértő üzenetet hordozó falfirkával találkozunk: marketing@zelenilo.com.. Az osztag munkáját a közvállalat meglévő anyagi kereteiből finanszírozzák.