2024. április 26., péntek
Tenisz

Novak győzelemmel tért vissza

Novak Đoković három év után játszott újra Madridban. A világelső az idény negyedik 1000-es rangú tornájának 2. fordulójában 78 perc játékkal két játszmában nyert a 19 éves horvát Borna Ćorić ellen. Novak jól játszott, ma pedig 16 órai kezdettel a spanyol Roberto Bautistával játszik, aki ellen eddigi mindhárom meccsén győzni tudott.

A férfitornán tegnap három rangadót játszottak. Előbb a spanyol viadalon, több mint két és fél óra után, Roberto Bautista legyőzte Feliciano Lópezt, azután Nick Kyrgios két rövidítésben verte Stan Wawrinkát, amivel Svájcnak nincs több versenyzője egyik mezőnyben sem, majd Kej Nisikori a döntő játszmában 3:5-ről fordított Fabio Fognini ellen.

A női tornán folytatódott a magasan rangsorolt kiemeltek vesszőfutása. A nagy meglepetések sorozatát követően tegnap kikapott a címvédő Petra Kvitová, majd Viktorija Azarenka lépett vissza sérülésre hivatkozva. Ezek után a versenyben maradtak közül már bárki nyerhet, még a román Irina-Camelia Begu is, aki Bouchard és Muguruza után McHale-t is legyőzte. A fő esélyes mégis honfitárnője, Simona Halep.

Filip Krajinović végre két meccset nyert zsinórban. Az első játszmában még nem volt elemében az indiai Sumit Nagal ellen, a következő kettőben azonban igazolni tudta esélyességét, ami máris 5-6 hely haladást jelent. A zombori teniszező a római challenger negyeddöntőjében a ranglistán csak 1146. olasz újonc Andrea Pellegrinóval játszik, tehát kimondott esélyes az elődöntőre, és ha nyer, újra ott jár majd a 100 legjobb határán.

Karsiban kiesett Nikola Milojević, aki simán veszített a tapasztalt izraeli Dudi Sela ellen, míg Marko Tepavac negyeddöntős lett. A következő ellenfele a 2. kiemelt orosz Karen Hacsanov, akivel nagyon hasonló a játékstílusuk. A két magas teniszező a 2. fordulóban egyformán 13 ászt ütve nyert.

Bravúrosan kezdett a kínai An-ningben Nina Stojanović. A szerbiai tehetség a 100 ezer dolláros torna 1. fordulójában azt a kínai Suaj Csangot győzte le, aki volt már 30. is a ranglistán, januárban pedig negyeddöntőt játszott az Australian Openen. Nina következő ellenfele a 25 éves brit Jessica Moore, aki 4-5 évvel ezelőtt ígéretes tehetségnek számított, az utóbbi időben azonban csak középszerű eredményeket produkál.

A floridai Tampában a 16 éves Miomir Kecmanović kiváló játékkal vágott vissza az ecuadori Gonzalo Escobarnak a múlt heti vereségért. Az egy pont a belgrádi ifjoncnak 10-15 hely haladást jelent a ranglistán, s ha a 2. fordulóban legyőzi a két alig ismert amerikai, Adam Ambrozy és Nathan Pasha egyikét, már a 900 legjobb között találja magát.

Győrben a 2. fordulóba jutott a múlt heti két döntős, Békefi Bianka és Nagymihály Luca, míg kiesett Bukta Ágnes és Argyelán Csilla. Ma a 2. fordulóban két szerbiai, Vesna Dolonc és Dejana Radanović is érdekelt.

A franciaországi Cagnes-ban Szerbia képviselő nélkül maradt. Ivana Jorović az 1. fordulóban nem tanúsított ellenállást Pauline Parmentier-nek, Aleksandra Krunić pedig a 2. fordulóban csak 3:6, 2:5 után kapcsolt rá, a második szettben két labdája volt az 5:5-ért, de kihagyta az alkalmakat.