2024. április 26., péntek
Labdarúgás – szuperliga

Újra csúcson a Zvezda: a 27. bajnoki cím is az övék

Farkas góljával kezdődött a Spartacus-gála

A Crvena zvezda ismét vezet a szerbiai bajnokok örökrangsorában, hiszen szerdán Predrag Sikimić góljával 1:0-ra nyert a Voždovac vendégeként, az újvidéki Vojvodina pedig kicsit később 2:1-re diadalmaskodott a tabellán második Čukarički otthonában, így a belgrádi piros-fehérek behozhatatlan, kilencpontos előnyre tettek szert három fordulóval a felsőházi rájátszás vége előtt – ráadásul még van egy Borac elleni elhalasztott meccsük is –, és megszerezték történetük 27. bajnoki címét. A második Partizan 26 jugoszláv, szerb-montenegrói és szerbiai bajnoki elsőségnél jár.

A Zvezda lerendezte a saját dolgát, és a Vojvodina sikeréért szoríthatott, amely nem is keltett csalódást. Az újvidéki együttes Saša Jovanović gólja után hátrányba került ugyan az első félidőben, de Nemanja Miletić és Nikola Trujić találatával fordított, és ezzel nemcsak a Zvezdának segített be, hanem fellépett a tabella negyedik helyére, és megőrizte minimális esélyét arra, hogy a dobogón végezzen. A bajnoki titulus után Miodrag Božović, a Zvezda vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a médiának: „Kimagasló idény van mögöttünk. Annak ellenére, hogy már 2015 decemberében óriási előnyünk volt, továbbra is az addigi színvonalon játszottunk. Gratulálok a játékosainknak és a szurkolóinknak is az új trófeához. Mostantól arra törekszünk, hogy hasonlóképpen fejezzük be az idényt, utána pedig a BL-selejtezőkre koncentrálunk majd.”

Az alsóházban Szabadkán láthatott gólokban gazdag mérkőzést a közönség, a Spartacus a felsőhegyi Farkas Dániel idénybeli első bajnoki góljával szerzett vezetést a 7. percben, a szünetig 3:1-es előnyre tett szert, és végül kiütéses, 5:1-es győzelmet aratott a Jagodina felett, és immár az alsóház harmadik helyén találhatjuk a nevét. „A kupában már betaláltam, de a bajnokságban ez volt az első gólom. Igaz, elég szerencsés körülmények között született, de remélem, hogy a továbbiakban is gólokkal tudom majd segíteni a csapatot. Most már úgy érzem, hogy könnyebb lesz a helyzetünk, hiszen 99 százalék, hogy bennmaradunk, és remélem, hogy vasárnap sikerül feltennünk a pontot az i-re az OFK Beograd ellen” – nyilatkozta tegnap lapunknak a 23 éves jobbhátvéd. A mostani ellenfélnek és a Radtól 2:1-es vereséget szenvedő, hétvégi rivális OFK Beogradnak viszont meg vannak számlálva az élvonalbeli napjai, mindkét együttesnek van még ugyan matematikai esélye a bennmaradásra, de ahhoz minden meccsüket meg kell nyerniük a hátralévő három fordulóban, miközben a riválisok egyáltalán nem szereznek pontot. Egyikük viszont biztosan kiesik, hiszen az utolsó körben egymással csapnak össze.