2024. április 26., péntek

Sporthírek

ASZTALITENISZ

A döntő: Obilić–Novi Sad

Csütörtökön lejátszották a női Szuperliga rájátszása elődöntőinek visszavágóit, s a várt vendéggyőzelmek születtek. A nagyobb ellenállást az uzdini lányok tanúsították, így például Surján Szabina legyőzte a székvárosiak első játékosát, Makszuti Anettát.

A női elődöntő visszavágóján: Zenta–Obilić 1:4, Unirea–Novi Sad 3:4. A döntőbe az Obilić és a Novi Sad jutott be.

LABDARÚGÁS – SZUPERLIGA

A Napredak visszajutott az élvonalba

A kruševaci Napredak csapata csütörtökön az I. liga 24. fordulójában 2:0-ra legyőzte a palánkai Bácska csapatát, amivel kiharcolta a feljutást a Szuperligába. Az együttes hat fordulóval a másodosztály zárulta előtt behozhatatlan, 21 pontos előnyre tett szert a 3–4. helyen álló Bežanija–Sinđelić párossal szemben, és mindenképpen a feljutást érő első két valamelyikén végez. A Bácska helyzete sem rossz, hiszen a vereség ellenére is nyolcpontos előnye van a tabella második helyén.

NBA LIGA

Nyolc között az Atlanta

Az Atlanta Hawks csapata nyert Bostonban az NBA liga rájátszásának első fordulójában, és bejutott a keleti főcsoport elődöntőjébe, amelyben hétfőn a Cleveland Cavaliers elleni sorozatot kezdi meg. Az Atlanta 1958 óta először ütötte ki a Bostont, időközben tízszer veszített ellene. A Cleveland és az Atlanta tavaly a főcsoport döntőjében találkoztak, a Cavaliers 4:0-val jutott a nagy döntőbe, s most is kimondott esélyesnek számít.