2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2016

A stabil vízellátásért

Új beruházás Gunarason

Gunarason egy hosszú távú munka közeledik a végéhez: a falu teljes vízhálózatát korszerű, műanyag csövekre cserélték, s most befejeződött a 4., tartalék kút építésének második szakasza. Ennek apropóján Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere, Fazekas Róbert, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi parlamenti képviselőjelöltje és Csorba Ottó, a gunarasi helyi közösség tanácsának elnöke tegnap délután megtekintették az új kutat. Csorba Ottó arról számolt be a médiának, hogy az új kút létesítését több forrásból valósítják meg.

Fotó: Csorba Ottó, Kislinder Gábor és Fazekas Róbert megtekintik az új kutat (Fotó: Lakatos János)

Fotó: Csorba Ottó, Kislinder Gábor és Fazekas Róbert megtekintik az új kutat (Fotó: Lakatos János)

– Gunaras területén ez a negyedik, a gunarasi helyi közösség területén pedig a hatodik kút. A fúráshoz szükséges pénzeszközöket a tartományi mezőgazdasági titkárságtól nyertük pályázat útján. A fúrás még tavaly befejeződött, az idén pedig elkészült a kútház, és lehelyezték a földalatti pumpát, amit önkormányzati és helyi közösségi forrásból finanszíroztunk. Jelenleg folyamatban van a kút rácsatlakoztatása a fő vezetékre. Ezt követően már csak egy dolog várat magára, hogy az áramszolgáltató felszerelje a villanyórát, s ezt követően beüzemelhetjük a kutat. Ez a folyamat is kezdetét vette, s meglátásunk szerint legkésőbb két héten belül felszerelik az órát. Ez a kút tartalékként fog szolgálni, amelyet abban az esetben helyeznek működésbe, amikor nem lesz elég víz a hálózatban, vagy ha egy másik kutunk leáll. Ennek köszönhetően a faluban folyamatos lesz a vízellását, valamint biztosítani tudjuk a minőséges ivóvizet és a stabil víznyomást – mondta el a tanácselnök.

Topolya község területén több helyen is vízgondok vannak, Gunarason viszont ez a probléma hosszú távra megoldódott, mondta Kislinder Gábor.

– Azt gondolom, hogy az új kút a falu javát szolgálja, de emellett a költségvetésből eszközök szabadulnak fel más beruházásokra. Ennek köszönhetően a többi faluban is megvalósíthatunk hasonló befektetéseket. Topolyán a körgyűrű kiépítésére 158 millió dinárra lenne szükség, ami  községünk számára elképesztő összeg, ezért a kisebb munkálatokat részesítjük előnyben. Továbbra is pályázni fogunk hasonló jellegű fejlesztésekre – nyilatkozta a polgármester.