2024. április 26., péntek

Épül a harmadik csarnok is

A Római sáncok ipari negyedben már a harmadik, nagyméretű csarnokot építi az önkormányzat, a hangárokat tárolásra vagy gyárcsarnoknak látták elő, multifunkcionálisak, a befektetők igényeinek megfelelő infrastruktúrával rendelkeznek.

A kis- és középvállalkozások a gazdaság és a foglalkoztatás mozgatórugói, az újvidéki önkormányzat felismerte a lehetőségeket, ezért a Városépítési Intézet közvállalattal karöltve mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse az ipari fejlődést. A Római sáncok ipari negyed létrehozása egy hosszabb távú projektum, a cél egy 50.000 négyzetméter területű ipari park létrehozása, amely magában foglalná az inkubátorokat, műhelyeket, gyárrészlegeket stb.

– Nagy lendülettel folyik a multifunkcionális gyárcsarnok építése, ha befejezik, összesen 3.302 négyzetméteres lesz, gyártórészlegnek vagy műhelynek is lehet majd használni. A Római sáncokon épülő ipari negyed munkálataira az újvidéki önkormányzat az elmúlt két évben összesen 250 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben. Az említett összeget a kis- és középvállalkozások támogatására szánjuk, a most épülő csarnokot két bérlőnek is felkínálhatjuk, mert úgy építjük meg, hogy két különböző ipari tevékenységet lehessen folytatni benne. A Római sáncokon folyó munkálatok jó ütemben haladnak, májusban pedig elkezdjük a Sever 4 ipari negyedben egy 28.500 négyzetméteres gyár építését, amelyet a Lear vállalattal megkötött szerződés értelmében bonyolítunk le – mondta Miloš Vučević polgármester. Hozzátette: Újvidéknek fejlődnie kell, és haladnia kell előre, a jövő az építkezésben van, az ipari negyedek létrehozásában, és ezért minél több gyárat kell nyitni.

A Római sáncokon az első hangárt 2012-ben építették fel, raktárnak használják, összesen 1.446 négyzetméteres. A második hangár megépítését 2015-ben kezdték el, miután elkészül, 5.000 négyzetméteres lesz.

A harmadik hangár megépítését szintén 2015-ben kezdték el, 3.302 négyzetméteresre tervezték, a megépítési határidő 15 hónap.