2024. április 26., péntek

Lesz telek a péterrévei sportcsarnoknak

Utolsó előtti ülését tartotta a jelenlegi összetételű óbecsei képviselő-testület

Lassan négy éve működik jelenlegi összetételében az óbecsei képviselő-testület, mégis mandátumának utolsó előtti ülésén látták az előterjesztők elérkezettnek az időt arra, hogy megregulázzák és rendszeresebb munkára ösztönözzék azokat a képviselőket, akik gyakran hiányoznak az ülésekről. Eddig nekik is járt havonta 12 ezer dinár, ezután viszont csak akkor, ha az adott hónap minden ülésén részt vesznek. Igaz, hétezer dináros átalány akkor is üti a markukat, ha soha nem jelennek meg a községháza dísztermében.

A péterrévei iskola azon ritka kivétel, ahol nem csökken a gyerekek száma (Fotó: Ótos András)

A péterrévei iskola azon ritka kivétel, ahol nem csökken a gyerekek száma (Fotó: Ótos András)

Bár az óbecsei biomasszakazán részletes szabályozási tervéről szóló határozat meghozatala, valamint több intézmény (a Zentai Történelmi Levéltár, a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény, az Óbecsei Szociális Védelmi Központ) tavalyi munka-, illetve pénzügyi beszámolói is napirenden szerepeltek, a leghosszabb és legélénkebb vita a képviselők és a munkatestületi tagok térítményeiről szóló határozat módosítása és kiegészítése körül bontakozott ki. Erre a határozatjavaslatra az ülést megelőzően a VMSZ kiegészítést nyújtott be, amit el is fogadott az előterjesztő, de Ragács Ervin, a VMSZ frakcióvezető-helyettese az ülésen már azt az álláspontot képviselte, hogy nem helyes ennek a kkt-nak döntenie egy új összetételű kkt-t érintő kérdésről. Ebben a Demokrata Párt is egyetértett vele, Knézi Péter (Magyar Mozgalom) pedig azon a véleményen volt: ízléstelen a 12 dináros térítmény kérdéséről ilyen méltatlan módon vitatkozni akkor, amikor több mint hatszáz munka nélkül maradt PIK-es ennyi segélyből kénytelen eltartani a családját. Szavazattöbbséggel végül mégis úgy döntöttek a képviselők: utódaik ezentúl csak akkor részesülhetnek 12 ezer dináros havi térítményben, ha minden ülésen megjelennek.

A péterréveiknek jó hír viszont az, hogy a kkt arról is határozott: a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola melletti telket megvásárolhatja az önkormányzat. Ezen a parcellán fog felépülni az a sportcsarnok, amelyet a község második legnagyobb iskolájának a tanulói mellett a helyi sportklubok is igénybe vehetnek majd.