2024. április 26., péntek

Zentán indít kurzust a Pető Intézet

A Magyar Nemzeti Tanács oktatásfejlesztési stratégiájának a keretében a Zentai Alkotóházban április 18-tól kurzust indít a magyarországi Pető Intézet.

Perpauer Attila, az MNT oktatási bizottságának az elnöke napilapunknak nyilatkozva emlékeztetett, hogy a Pető András Főiskola közreműködésével a tavalyi év folyamán végezték el azt a felmérést, amely során három nap alatt, tartományunk több helységéből 78 sérült idegrendszerű gyermeket, illetve felnőttet vizsgáltak meg, akik közül 34 személyt javasoltak a terápiás kezelésben való részvételre. Perpauer elmondta, hogy a terápiára javasolt személyekkel, illetve ezek családtagjaival jelen pillanatban is folyamatban vannak az egyeztetések, mivel a szülőknek és a rokonaiknak is el kell kísérniük a terápia résztvevőit, illetve részt kell venniük a kezelésben. Ennek a célja ugyanis az, hogy a hétköznapokban is alkalmazni tudják az intenzív kurzus tapasztalatait.

Perpauer szerint az MNT Magyarország kormányának a segítségével egy jelentős programot valósít meg az intenzív kurzus megszervezésével, amelyen keresztül segítséget tudnak nyújtani a rászoruló vajdasági magyar embereknek.