2024. április 26., péntek

Szerződés a támogatásról

Ada községben 43 civil szervezet kap támogatást az önkormányzattól

Az idén 50 civil szervezet pályázott támogatásért Ada község önkormányzatánál, közülük 43-an sikeresen. A szerződést a napokban írták alá a községházán a civil szervezetek és az önkormányzat vezetői.

Bilicki Zoltán polgármester elmondta, hogy az önkormányzat az idén 7,12 millió dinárral támogatja a civil szervezeteket, egyrészt működési költségüket, másrészt programjaik és rendezvényeik megszervezését. Az említett összeg 43 civil szervezet között lesz szétosztva.

– A pályázatok elbíráláskor fontos kritérium volt, hogy egy-egy szervezetnek mekkora a költségvetése, mekkora önerőt tud biztosítani egyrészt a működési költségekre, másrészt a rendezvények megtartására, illetve mekkora tömeget mozgat meg. A támogatások nagyságrendje igen nagy intervallumban mozog. Jóváhagytunk kisebb összegeket is néhány tízezer dináros értékben, amennyiben egy-egy civil szervezet ennyit kért. A kértnél nagyobb összeget viszont nem hagytunk jóvá. A legnagyobb támogatás 1,1 millió dinár, amit az adai Cobra Motorosklub kap, mégpedig a motorostalálkozó megszervezésére – közölte Bilicki Zoltán, aki kiemelte: – A civil szervezetek működése szerteágazó községünkben, ami nagyon pozitív dolog. A szervezetek tevékenysége a legkisebb korosztálytól egészen a nyugdíjasokig mindenkit felölel. Az általuk szervezett rendezvények és tevékenységek segítenek abban, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz, barátkozzanak, közösen küzdjenek meg bizonyos feladatokkal és megvalósítsanak közös célokat.