2024. április 26., péntek

Felújítják a városi távhőhálózatot

A fűtési idény befejeztével (április 15.) elkezdődhet a városi távhőhálózat rekonstrukciója

Az önkormányzat a városi költségvetésből 136 millió dinárt különített el a városi távhővezetékek felújítására, a Távfűtő Művek közvállalat pedig további 537 millió dinárt biztosít erre a célra.

Az idén több mint 650 millió dinárt költenek a városi távhőhálózat felújítására (illusztráció) (Ótos András felvétele)

Az idén több mint 650 millió dinárt költenek a városi távhőhálózat felújítására (illusztráció) (Ótos András felvétele)

A közvállalatban elmondták, az idén a városban 17 helyen végeznek majd felújításokat a távhővezetékeken: A Fruška gora utcától az egyetemista városon keresztül a Dr. Ilija Đuričić utcáig, a Mihajlo Pupin sugárút mentén, a Petar Drapšin utca környékén, a Posta és a Néphős utcában, a Felszabadulás sugárúton, valamint a Stepa vajda sugárút egyik részén. A felújítási terv alapján kicserélik a régi, korhadt távhővezetékeket a következő helyeken is: a Jovan Dučić sugárút és a Partizán bázisok utca egyik részén, a Felszabadulás sugárút és a Vojvodina Sport- és Üzletközpont közötti részen, a Karađorđe stadion mellett, az Ifjúsági mozgalom utcában, a Branislav Borota és a Ćirić püspök utcában, valamint a Hadži Ruvim, Stevan Mokranjac, a Pasteur és a Popović fivérek utcában.

A nyári hónapokban elkezdik a munkálatokat a Janko Veselinović, a Marodić, a Gordan Garabantin, az Albert Thomas és a Ninković nővérek utcában, valamint a Kornelije Stanković, a Janko Čmelik, a Katarina Ivanović és a Teodor Kračun utcában – írta a Dnevnik napilap. Ezenkívül, felújítják a távhővezetéket az Almási, a Pavle Stamatović, a Maksim Gorkij, a Jovan Đorđević, a Desančić és a Platon püspök utcában, valamint a Fehér Ferenc tér környékén is. A felújítási munkálatok listáján szerepel még a Fruška gora, a Ravanica, a Népfront és a Shakespeare utca, illetve az Újvidéki Vásár utca egyik része, valamint a Jožef Marčok és az 1300 káplár utca környéke.

A Városi Távfűtő Művekben elmondták, az idén tervben van egy 60 megawattos kazán építése is. A közvállalatban hangsúlyozták, hogy nagyon fontos befektetésről van szó, az elkövetkező két évben befejezik a kazán építését, a költségeket – 325 millió dinár – önerőből állja a Városi Távfűtő Művek. Az új kazán beiktatásával javulni fog a távhőszolgáltatás a Podbara, a Rotkvarija és az Óváros városrészben.