2024. április 26., péntek
SAJTÓKÖZLEMÉNY

A VMSZ községi szervezetének reagálása

A szerbiai belügyi szervek emberei folyó év március 18-án letartóztattak 46 személyt, köztük Kishegyes község korábbi polgármesterét, Csóré Róbertot, a VMSZ tagját. Az ellene felhozott vád hivatali pozícióval való visszaélés.

Csóré Róbert szívügyének tekinti településünk, községünk fejlődését, polgármesterként is fáradhatatlanul ezen dolgozott, becsülettel. Ezt bizonyítják a polgármestersége alatt megvalósított projektek is: kb. 10 km helyi utca kiaszfaltozása Kishegyesen, a kishegyesi Tűzoltóotthon épületének felújítása, a kishegyesi Női Fórum épületének felújítása, a kishegyesi helyi közösség tetőterének beépítése, a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tornatermének felújítása, a kishegyesi kézilabdapálya felújítása, teniszpálya építése, a bácsfeketehegyi kultúrotthon felújítása, tekepálya építése, a bácsfeketehegyi ipari park infrastruktúrájának fejlesztése stb. Ezeket a projekteket 2011-től napjainkig több illetékes felügyelőség, bűnüldözési szerv vizsgálta, s egyiknél sem állapítottak meg visszaéléseket. Csóré Róbert, mint beruházó, Kishegyes község jogi képviselője helyesen, a törvénnyel összhangban járt el.

Jelen esetben a szeghegyi (Lovćenac) Vuk Karadžić Általános Iskola tetőterében megvalósult projekt kapcsán indítottak vizsgálatot, amely projekthez sem Csóré Róbertnek, mint polgármesternek, sem a Vajdasági Magyar Szövetségnek nem volt tevőleges köze. Ugyanakkor a projekt megvalósulása idején ugyanúgy ő volt a polgármester.

Arra kérjük a média munkatársait, hogy kerüljék a félretájékoztatást, hiszen a kishegyesi és a szeghegyi iskola nem összekeverendő, illetve a Tartományi Nagyberuházási Alap köztudomásúan közvetlenül a kivitelezőnek utalja a megítélt eszközöket, és az önkormányzat számláján nem fut át a pénz. A kampány közepette kérjük a politikai pártokat és polgárok csoportjait, hogy kerüljék az olcsó politikai pontszerzési kísérleteket. Az igazságügyi szervek feladata, hogy igazságot szolgáltassanak. Ennek megfelelően hagyni kell őket, hogy a munkájukat végezzék. Bízunk abban, hogy mielőbb tisztázódnak a körülmények, s Csóré Róbertot ismét szabadlábra helyezik – áll a VMSZ Kishegyes községi szervezetének elnöksége által tegnap kiadott közleményben.