2024. április 24., szerda

Horgoson is bemutatkoztunk!

Nagy érdeklődés mellett tartottuk meg a Magvető élőújságját a Magyarkanizsa községbeli településen

Zsúfolásig megtelt a Horgosi Termelők Klubja székháza szombaton este lapunk mezőgazdasági melléklete, a Magvető élőújságján, amelynek vendége Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő volt, aki a hatályos jogszabályok által biztosított lehetőségekről tájékoztatta az egybegyűlteket, akik azt est végén nagy örömmel fogadták MagyarZó Pistike fellépését is.

Az est kezdetén Rövid Jenő, a Vajdasági Magyar Szövetség horgosi szervezetének alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, akik között jelen volt Huzsvár Ervin, Magyarkanizsa község alpolgármestere is, majd Varjú Márta, lapunk főszerkesztője beszélt a Magyar Szó múltjának és jelenének meghatározó jelentőségű momentumairól, bemutatva az egybegyűlteknek lapunk hétvégi számát is, amelyből kiemelte a Horgoshoz kötődő írást, hiszen – mint mondta – nagy örömére szolgál, hogy sikerült visszaállítani azt a régi hagyományt, amelynek jegyében akkor, amikor szerkesztőségünk valamely településen élőújságot tart, az aznapi Magyar Szóban megjelenik vagy az egész települést, vagy annak valamely meghatározó momentumát bemutató írás a lapban.

Az est vendége, Fremond Árpád a hatályos jogszabályok által biztosított lehetőségekről tájékoztatta az egybegyűlteket (fotó-Ótos András)

Varga Attila, lapunk Magvető mellékletének szerkesztője ezúttal is a termelők szemszögéből igyekezett megközelíteni a mezőgazdaság legaktuálisabb kérdéseit, valamint azokat a problémákat, amelyekkel a gazdáknak nap mint nap szembe kell nézniük. Ismertette a Magvető nyereményjátékát is, amelynek főnyereménye egy háromfogú talajlazító gép az adai Agromerkur vállalat jóvoltából. A nyereményjátékkal kapcsolatban elmondta, a fődíj mellett a készülőfélben lévő Szórványlétben című kiadványunkkal is megjutalmazunk majd mindenkit, aki részt vesz a nyereményjátékban, azaz kitölti a március folyamán, a Magvetőben megjelenő szelvényeket, és beküldi azokat a Magyar Szó címére.

Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője a hatályos jogszabályok által biztosított lehetőségekről beszélt az egybegyűlteknek, külön kitérve a földtörvény rendelkezéseire, a visszaszármaztatással kapcsolatos kérdésekre, a támogatások mértékének csökkenésére, valamint azokra a kezdeményezésekre is, amelyeket az elmúlt évek során a termelők helyzetének jobbá tétele érdekében a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakciójának tagjaiként tártak a parlament elé.

A legnagyobb sikert kétségkívül a meglepetésvendégként fellépő MagyarZó Pistike aratta, akit ezúttal is Molnár Zoltán színművész formált meg. A szókimondó, kissé talán koravénnek tekinthető nebuló „messéi” során kitért a legmeghatározóbb aktuálpolitikai kérdésekre, köztük például a választási kampánnyal, a migránsválsággal és a mindennapjaikat érintő egyéb jelenségekkel kapcsolatos kérdésekre is, önfeledt pillanatok sorát szerezve mindenkinek.

Az est végén a közönség soraiban helyet foglalók is feltehették kérdéseiket, amelyekre lapunk munkatársai az est meghívott vendégével együtt igyekeztek minden részletre kiterjedő válaszokat és lehetőség szerint hasznos tanácsokat is adni az egybegyűlteknek.