Horgoson is bemutatkoztunk!

Nagy érdeklődés mellett tartottuk meg a Magvető élőújságját a Magyarkanizsa községbeli településen

M. E.

2016. március 14., 14:36 >> 2016. március 14., 15:36

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Zsúfolásig megtelt a Horgosi Termelők Klubja székháza szombaton este lapunk mezőgazdasági melléklete, a Magvető élőújságján, amelynek vendége Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő volt, aki a hatályos jogszabályok által biztosított lehetőségekről tájékoztatta az egybegyűlteket, akik azt est végén nagy örömmel fogadták MagyarZó Pistike fellépését is.

Az est kezdetén Rövid Jenő, a Vajdasági Magyar Szövetség horgosi szervezetének alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, akik között jelen volt Huzsvár Ervin, Magyarkanizsa község alpolgármestere is, majd Varjú Márta, lapunk főszerkesztője beszélt a Magyar Szó múltjának és jelenének meghatározó jelentőségű momentumairól, bemutatva az egybegyűlteknek lapunk hétvégi számát is, amelyből kiemelte a Horgoshoz kötődő írást, hiszen – mint mondta – nagy örömére szolgál, hogy sikerült visszaállítani azt a régi hagyományt, amelynek jegyében akkor, amikor szerkesztőségünk valamely településen élőújságot tart, az aznapi Magyar Szóban megjelenik vagy az egész települést, vagy annak valamely meghatározó momentumát bemutató írás a lapban.

Varga Attila, lapunk Magvető mellékletének szerkesztője ezúttal is a termelők szemszögéből igyekezett megközelíteni a mezőgazdaság legaktuálisabb kérdéseit, valamint azokat a problémákat, amelyekkel a gazdáknak nap mint nap szembe kell nézniük. Ismertette a Magvető nyereményjátékát is, amelynek főnyereménye egy háromfogú talajlazító gép az adai Agromerkur vállalat jóvoltából. A nyereményjátékkal kapcsolatban elmondta, a fődíj mellett a készülőfélben lévő Szórványlétben című kiadványunkkal is megjutalmazunk majd mindenkit, aki részt vesz a nyereményjátékban, azaz kitölti a március folyamán, a Magvetőben megjelenő szelvényeket, és beküldi azokat a Magyar Szó címére.

Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője a hatályos jogszabályok által biztosított lehetőségekről beszélt az egybegyűlteknek, külön kitérve a földtörvény rendelkezéseire, a visszaszármaztatással kapcsolatos kérdésekre, a támogatások mértékének csökkenésére, valamint azokra a kezdeményezésekre is, amelyeket az elmúlt évek során a termelők helyzetének jobbá tétele érdekében a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakciójának tagjaiként tártak a parlament elé.

A legnagyobb sikert kétségkívül a meglepetésvendégként fellépő MagyarZó Pistike aratta, akit ezúttal is Molnár Zoltán színművész formált meg. A szókimondó, kissé talán koravénnek tekinthető nebuló „messéi” során kitért a legmeghatározóbb aktuálpolitikai kérdésekre, köztük például a választási kampánnyal, a migránsválsággal és a mindennapjaikat érintő egyéb jelenségekkel kapcsolatos kérdésekre is, önfeledt pillanatok sorát szerezve mindenkinek.

Az est végén a közönség soraiban helyet foglalók is feltehették kérdéseiket, amelyekre lapunk munkatársai az est meghívott vendégével együtt igyekeztek minden részletre kiterjedő válaszokat és lehetőség szerint hasznos tanácsokat is adni az egybegyűlteknek.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége