2024. április 26., péntek

Személyi változások

Rendkívüli ülést tartott a magyarkanizsai községi képviselő-testület

Magyarkanizsán a községi tanács tagjainak száma 7-ről 6-ra csökkent, három mandátum megszűnt. Tegnap sajtótájékoztató előzte meg a rendkívüli ülést, ahol Lackó Róbert, a képviselő-testület elnöke ismertette a napirendi pontokat.

– Az elmúlt időszakban történt politikai és személyi változások indokolttá tették a község alapszabályának és a községi tanácsról szóló rendeletnek a módosítását. A javaslat szerint a községi tanács tagjainak a száma 7-ről 6-ra fog csökkenni. Napirenden szerepel három mandátum megszűnésének a megerősítése is. Molnár Gizella, a képviselő-testület elnökhelyettese lemondott tisztségéről. Mivel a választásokig és az új képviselő-testület megalakulásáig biztosítani kell az önkormányzati szervek zökkenőmentes működését, ezért a képviselők egyharmadának javaslatára titkos szavazással új elnökhelyettes megválasztására kerül sor. Krekuska Róbert, a községi tanács idegenforgalommal, sporttal és ifjúsággal megbízott tagja is beadta a lemondását. Az ő helyére a képviselők szintén titkos szavazással választják meg azt, aki a választásokig betölti majd e tisztséget. Sátai Róbert, a községi tanács tájékoztatással megbízott tagja szintén lemondott mandátumáról, az ő munkakörét a továbbiakban a polgármester-helyettes látja el. A változások tükrében elmondható, hogy a 2012-ben megalakított hárompárti, majd a 2014-ben kétpártira csökkent koalíció megszűnt. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja önállóan, 16 taggal biztosítja a kormányzati többséget – nyilatkozta Lackó Róbert, a képviselő-testület elnöke.

A mandátumok megszűnését a képviselő-testület megerősítette, új elnökhelyettesnek Nikola Radmanovićot, A Haladó Magyarkanizsáért független képviselőcsoport tagját szavazták meg, a községi tanács idegenforgalommal, sporttal és ifjúsággal megbízott tagja pedig Molnár Gizella lett a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportjából.