2024. április 26., péntek

Böllérbuli, malackodás a szegedi Széchenyi téren

Pénteken délután hetedik alkalommal rendezik meg a Szegedi Toros és Pálinkafesztivált a Széchenyi téren, hogy most is belekóstolhassanak a látogatók a disznóvágások hangulatába.

Az ünnepélyes megnyitót követően öt napon keresztül mintegy félszáz kiállító kínálja a vidéki Magyarország hagyományos ízeit. Március 15-e is a fesztivál idejére esik, így a programsorozat utolsó napját nemzeti ünnepünknek szentelik.

A fesztivál első napján, március 11-én többek között fellép a Limbóhintó és a Bohemian Brass Quintets. A szombati napon a böllércsapatok versenyére kerül sor. A böllérverseny eredményhirdetését 15 órakor tartják, majd fellép a Cozombolis és a Jaffa Trió.

A vasárnap ebben az évben is a családoké: az idén is megrendezik a káposztafőző versenyt, toros lakodalmat rendeznek, este pedig az Útközband muzsikál. Hétfőn délelőtt gólyalábas vásári komédiával nyit a fesztivál, majd fellép a Peter & Pan duó és a Cross Road, este pedig Nagy Feró és a Beatrice szórakoztatja a vendégeket. Az ötnapos fesztivál utolsó napján, kedden kihirdetik a kolbász- és pálinkaverseny eredményét, fellép a Colorado Country Band, a rendezvény kedden este az Aurevoir koncertjével búcsúzik.