2024. április 26., péntek

Előnyben az innovációs elképzelések

Pályázatot hirdetett a telekommunikációs minisztérium

Az információs és távközlési technológiák fejlesztésére hirdetett pályázatot a telekommunikációs minisztérium, start-up és innovációs hitelek igénylésére.

A tárca célja elsősorban a távközlés fejlesztése, valamint a szóban forgó iparág támogatása.

A vállalkozók háromszázezer és másfél millió dinár közötti összegeket igényelhetnek, a jogi személyek pedig félmilliótól hárommillióig terjedő keretekre pályázhatnak. A futamidő négyéves, egyéves türelmi időszakkal, egyszázalékos éves kamattal.

A start-up hiteleket a tárca azon vállalkozások számára tartja fenn, amelyeket már a pályázat megjelenése előtt két évvel bejegyeztették a gazdasági nyilvántartásba. Az innovációs kölcsönöket is hasonló előfeltételek mellett kínálja a tárca az illetékes vállalatoknak.

Az elbírálás során azok a cégek és vállalkozók részesülnek előnyben, amelyek/akik szoftverek tervezésével, számítógép-programozással, játékfejlesztéssel, konzultációs szolgáltatások nyújtásával, adatfeldolgozással, webportálok fejlesztésével, kábeles telekommunikációs szolgáltatásokkal, wireless szolgáltatásokkal, műholdas telekommunikációs szolgáltatásokkal foglalkoznak.