2024. május 5., vasárnap

Leváltották az EPS vezérigazgatóját

Obradović Audikat vásárolt és nem dolgozott kellő hatékonysággal, véli tudni a B92

A B92 rtv értesülései szerint a kormányülésen döntés született Aleksandar Obradović, a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) vezérigazgatójának leváltásáról. Mindezt már korábban is sejteni lehetett, hiszen Aleksandar Vučić miniszterelnök néhány nappal ezelőtt élesen kritizálta az egyik, akkor még meg nem nevezett állami vállalat igazgatóját, amiért nem tartja magát a kormány takarékoskodási intézkedéseihez. Obradović állítólag két, Audi márkájú luxusgépkocsit vásárolt a vállalat számára.

Sajtónyilatkozata során Vučić a villanygazdaság átszervezését is kritizálta, azaz elégedetlenségének adott hangot, amiért a folyamat nem úgy és nem abban az ütemben bonyolódik, ahogyan kellene.

A béreket a villanygazdaságban szintén túlságosan magasnak tartja, erről már korábban is több alkalommal nyilatkozott a kormányfő. Mint megjegyezte, a kormány határoz a bérek csökkentéséről, erre a villanygazdaságban először megemelik a szorzókat, majd csak azt követően „csökkentik” a béreket, amelyek valójában nem is lesznek alacsonyabbak.