2024. április 26., péntek

Zoran Đorđević legyen a védelmi miniszter

Az eddig államtitkári funckiót betöltő Đorđević közgazdász, de biztonságpolitikai és védelmi végzettséggel is rendelkezik

Aleksandar Vučić kormányfő Zorana Đorđevićet, eddigi védelmi minisztériumi államtitkárt javasolja védelmi miniszternek, aki ezt a funckiót ideiglenesen, a választásokat követően, a kormány megalakulásáig tölti majd be.

Đorđević 1970. február 11-én született Belgrádban. Mesterdiplomás közgazdász, bankár és pénzügy szakon, tanulmányait Belgrádban és Athénban végezte. Befejezte az Nemzeti Védelmi Iskolát – Biztonság és védelem felsőfokú végzettséggel is rendelkezik. Doktori képzését az Újvidéki Egyetemen folytatja. Hazai és nemzetközi vállalatokban dolgozott vezető pozícióban. Több hazai és nemzetközi szaklapban publikált a bankszektor és pénzügy tematikájában. Ő az elnöke a kormány Nemi Egyenjogúsági politikai Tanácsának és a Felfegyverkezés nemzeti igazgatója. Mihailo Petrović-Alas díjas, a matematika terén elért eredményeiért. A szerbiai Mensa tagja. Angolul és oroszul is beszél. Nős, egy fiú és egy leány gyermek édesapja.