2024. április 26., péntek

Ferenc pápa szavai nem számítottak személyes támadásnak és szavazási útmutatásnak sem

A pápa folyamatosan azt ismétli, hogy nem falakat, hanem hidakat kell építeni. Szavait nem szánta személyes támadásnak - nyilatkozta Federico Lombardi szentszéki szóvivő a Vatikáni Rádiónak pénteken Ferenc pápa és Donald Trump amerikai elnökjelölt vitájáról.

Ferenc pápa (Fotó: Beta/AP)

Ferenc pápa (Fotó: Beta/AP)

Federico Lombardi kijelentette: Ferenc pápa ugyanezt mondta már több alkalommal az európai migrációs helyzetről is. Az egyházfő Mexikóból hazafelé tartva, a pápai repülőgépen nyilatkozott. Ferenc pápa - miközben leszögezte: nem akar tanácsot adni az amerikai katolikusoknak, hogy kire voksoljanak az őszi elnökválasztáson - újságírókkal beszélgetve fejtette ki véleményét az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengő Donald Trump bevándorlási nézeteiről és állásfoglalásairól.

- Az az ember, aki nem hidak, hanem csakis falak építésében gondolkodik - bárhol legyenek is ezek a falak - nem keresztény. Ez nincs benne az evangéliumban - fogalmazott Ferenc pápa.

A szentszéki szóvivő hozzátette: a befogadásról szóló már ismert beszéd, vagyis, hogy hidakat kell építeni falak helyett, ennek a pápaságnak a jellemzője. Így kell értelmezni és érteni.