2024. április 26., péntek

Oromhegyesi tervek

Az oromhegyesi helyi közösség tanácsa a rossz gazdasági helyzet, az elmúlt évben el nem végzett feladatok újratervezése, a pénzforrásaik lecsökkenése, a helyi járulék 2016 végi lejárása és a tavasszal esedékes általános választások miatt csak az első félévre hozta meg a munkatervét – nyilatkozta lapunknak Balla Lajos, a helyi közösség tanácsának elnöke. Hozzátette, hogy ezzel, a választások után felálló új helyi vezetőség munkáját szeretnék megkönnyíteni.

Balla beszélt arról is, hogy az önkormányzattól visszakapott adórész nem elegendő a rendes tevékenységek elvégzéséhez, s csak akkor beszélhetnek majd fejlesztésekről, illetve beruházásokról, ha a faluban élők – 2016. december 31. után – újabb időszakra is vállalják a helyi járulék fizetését.

Az első félévben egyébként a faluban évente rendszeresen megrendezett események (Gazdag Ág hagyományápoló vetélkedő, a falunap, a ballagó nyolcadikosok búcsúztatása) mellett előirányozták többek között a halottasház felújítását, a Szőlő utca fennmaradt részének és a Kúria utcának a kiaszfaltozását, illetve a szabadtéri kézilabdapálya kiépítését.

Az idén helyi közösségi választást is tartanak. Ennek kapcsán beszélgetőtársunk megjegyezte: tekintettel arra, hogy nyolc évig volt a helyi közösség tanácsának az élén, újabb mandátumot csak akkor vállal, ha előzetesen megszerzi a polgárok többségének a támogatását, s ezért a közeljövőben, kizárólag saját eszközeiből, el szeretne végezni egy ilyen fölmérést is.