2024. április 26., péntek

(Fel)ismered-e a feleséged?

Előadás, rajzpályázat, hétpróba és szerelemlakat – A Házasság hetét ünnepelte a Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete

Vasárnap a szerelemlakatok elhelyezésével zárult a Kolibri Nagycsaládosok Egyesületének házasság hete alkalmából szervezett rendezvénysorozata.

Tíz szerelmespár a hajdújárási helyi közösség udvarában található falra helyezte fel az egyesület jóvoltából felkínált lakatokat. Az eseményt követően Noszán tartottak istentiszteletet. A rendezvényt a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének támogatásával szervezte a hajdújárási Kolibri, amely összesen öt Hajdújárás-környéki településen aktív. Gajda Nóra elnök elmondta, hogy a pályázat összegéből sikerült szebbé varázsolni a szerelemlakat fal környékét is. Elhelyeztek egy lámpát, hogy megvilágítsák azt, valamint egy út menti jelzőtáblát is.

A Hétpróbás házasok vetélkedőjét a palicsi Vigadó épületében tartották, hét házaspár hét fordulóban tett bizonyságot az egymás iránti érzelmeikről, s egymás megismerése is próbára került. Tudják-e, hogy melyik a párjuk kedvenc virága, focicsapata, vagy mi szeretett volna lenni gyermekkorában? Ilyen és ehhez hasonló kérdések, ügyességi feladatok és activity is várta a Hétpróbás házasok vetélkedőjén a résztvevőket. Amíg a szülők versenyeztek, a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt. A kisebbek bagolycsaládot készítettek, a nagyobbak pedig szurkoltak a szüleiknek. A vetélkedő jó hangulatáról Csernik Árpád színész, a Pannon Reggeli egyik műsorvezetője gondoskodott.

Miután a férfiak bekötött szemmel, a kezek tapintása alapján megtalálták nejüket, a zsűri vacsorával és tárgynyereményekkel jutalmazta a környék legügyesebb házaspárjait.

A Házasság hete alkalmából rajzpályázatot is hirdetett a Kolibri. Ezeket a rajzokat a Vigadóban állították ki a rendezvény idején. Az óvodások kategóriájában Arnold Adél nyert, alsósok kategóriájában Mikovity Csenge lett az első, Milkovics Dominik a második, Stojiljković Andrej a harmadik. Felsősök kategóriájában Szalai Klaudia végzett az első, Illés Lehel a második és Milkovics Henrietta a harmadik helyen.