2024. május 5., vasárnap

Elhalasztották az maximális létszámról szóló rendeletet

A Köztársasági Képviselőház költségvetési és mandátumügyi bizottsága tegnapi ülésén döntött arról, hogy elhalasztja az államapparátusban dolgozók maximális létszámáról szóló rendelet hatályba léptetését. Az új időpont a köztársasági költségvetés elfogadásától számított 45–55 nap. A bizottság határozatot fogadott el az adatok beküldésének határidejére és az elbírálás módszerével kapcsolatosan is.

Mint ismeretes, a foglalkoztatottak maximális számáról szóló rendeletnek eleget kell hogy tegyen a Köztársasági Képviselőház, az Emberiu és Polgári Jogok intézménye, a Közhasznú Információk Hivatala, a Korrupcióellenes Ügynökség, a Konkurenciavédelmi Bizottság, a Pénzügyi Tanács...

Zoran Babić, a szóban forgó bizottság elnöke elmondta, az adatok begyűjtése azért is fontos, hogy intézményekre lebontva elkészülhessenek a rendeletek a foglalkoztatottak végső számának meghatározásáról.

Egyébként a tegnapi bizottsági ülésen döntöttek arról is, hogy a Pénzügy Tanács kérésére engedélyezték tíz személy további meghatározott iőpre szóló alkalmazását, a Korrupcióellenes Ügynökség esetében pedig négy új személy állítható munkába.