2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Karakašević a nyolcaddöntőig jutott

A szerbiai versenyzők közül Aleksandar Karakašević jutott legtovább a budapesti Tüskcsarnokban zajló World Tour-sorozat magyaroroszági állomásán: az első számú szerbiai asztaliteniszező a 64-es főtáblán az első fordulóban a brazil Matsumoto ellen nyert 4:1-re, majd a legjobb tizenhat közé jutásért hatalmas küzdelemben 4:3-ra győzte le a torna negyedik kiemeltjét, a dél-koreai Kim Donghjunt. A 20. helyen kiemelt Karakaševićnek a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, miután a nyolc közé jutásért 4:2-re veszített a francia Robinot ellen. Karakaševićen kívül még Marko Jevtović szerepelt a 64-es főtáblán: a szerb válogatott oszlopos tagja a francia Gauzytól kapott ki 4:1-re.

A szerbiaiak közül Pető Zsolt, Erdélyi Annamária, Fehér Gabriella és Andrea Todorović nyerte meg selejtezőscsoportját, azonban a főtáblára jutásért valamennyien vereséget szenvedtek. Pető és Fehér hét játszmában kapott ki a portugál-kínai Diogotól, illetve a román Hiricitől, Erdélyit a kínai Yu Yangtól 4:1-re veszített, Todorovićot pedig a Puerto Ricó-i Diaz búcsúztatta 4:1-gyel.

Pető és Jevtović párosban kiharcolta a főtáblán való szereplést, de a nyolc közé nem sikerült bejutniuk, mivel 3:1-re kikaptak a tajvani Csen/Csiang kettőstől.