2024. május 8., szerda

A magyar kultúra napja Óbecsén

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi előadóművész József Attilát személyesítette meg

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi előadóművész József Attilát személyesítette meg

Az Óbecsei Népkönyvtárban szerdán este Stefaniga Csaba kultúrával megbízott tanácstag üdvözölte a közönséget, kiemelve: a magyarok Délvidéken és Óbecsén is multikulturális környezetben élnek, ahol több nemzet, több kultúra, több érték létezik egy helyen – más nemzetek kultúráját ismerjük, tiszteletben tartjuk, a magunk nemzeti kultúráját éljük, ragaszkodunk hozzá, ragaszkodjunk hozzá, tanítsuk és adjuk át a következő nemzedéknek.

Ahogy Óbecsén, úgy Péterrévén és Bácsföldváron is Vasútállomás címmel egy József Attila-esttel ünnepelték meg a könyvtárakban a magyar kultúra napját. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, előadóművész ebben a műsorban egy, a megszokottól kissé eltérő József Attila-képet mutatott be, a versekkel ugyanis nem a költő tragikus életét és halálát, hanem életszeretetét szerette volna átadni a közönségnek.

Az évforduló alkalmából Óbecsén csütörtökön este a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben is ünnepeltek, ahol Szerda László megzenésített verseiből tartottak alkalmi műsort.