2024. április 20., szombat

Steven Seagal szerbiai harckocsit reklámozhat

Az amerikai akciófilmszínészt állítólag lenyűgözte a Lazar 2 páncélozott jármű

Steven Seagal amerikai akciófilmszínész, producer és harcművész, aki amióta szerb állampolgárrá vált, Szerbiát hivatalosan is hazájának tekintheti, ellátogatott a Velika Plana-i Morava fegyvergyárba és megtekintette az ott gyártott fegyvereket.

Igor Matković polgármester elmondása szerint a színészt elsősorban a Lazar 2 páncélozott jármű nyűgözte le. Állítólag azt mondta, a Lazart minden további nélkül bevetné a louisianai Jefferson Parishben, ahol a helyi seriff tartalékos helyettese. Seagal szerint a Lazar 2 a texasi rendőröknek is jól jönne, főleg a mexikói határszakasz ellenőrzése során. A polgármester szavai szerint Seagal azt mondta: a harckocsi olyan, mintha ő tervezte volna, mindene megvan, aminek kell.

Seagal látogatását követően olyan sajtóállítások is napvilágot láttak, hogy a világsztár lehet a Lazar 2 reklámarca. A védelmi minisztériumban ezt nem kívánták megerősíteni. Egyébként nem lenne meglepő, ha Seagal hivatalosan is elkezdené reklámozni a szerbiai harckocsit, tekintettel arra, hogy 2013 óta ő az egyik orosz fegyvergyár reklámarca.