2024. április 26., péntek

Dačić sajnálja Vučićot

A kormányfő-helyettes szerint az ellenzék indokolatlanul támadja a miniszterelnököt és a politikai labilitás hangulatát kelti

Ivica Dačić kormányfő-helyettes, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke átérzi, hogy Aleksandar Vučić miért mérlegeli a rendkívüli köztársasági választások kiírásának a lehetőségét.

A köztársasági szinten ellenzékből politizáló pártokat azonban nem érti, hiszen állítólag a rendkívüli választások megtartását sürgetik, miközben tudják, hogy lesújtó eredményt fognak elérni, fűzte hozzá Dačić, aki úgy érzi, az ellenzék a bizonytalanság és a politikai labilitás hangulatát kelti.

– Tekintettel arra, hogy a kormány eredményei és sikerei ellenére is vannak olyanok, akik indokolatlanul kritizálják, vádolják, teljesen megértem Vučić miniszterelnököt, amikor a választások előrehozatalának a lehetőségét mérlegeli. Szerbia számára fontos, hogy a belpolitikai színtéren is kiszámítható ország legyen. Akár lesznek választások, akár nem, az állampolitika továbbra is az európai útra, a hagyományosan baráti országokkal ápolt bilaterális kapcsolatok erősítésére, valamint a regionális stabilitásra összpontosít – fogalmazott Dačić a belgrádi küldetésen lévő nagykövetek, valamint vállalatigazgatók és főszerkesztők számára megtartott újévi fogadáson.